Park na Vinicích v Plzni už nabírá konkrétní podobu - AKTUÁLNÍ FOTKY

17.05.2018 12:43

Nový park na Vinicích v Plzni už by měl být v dohledné době hotový. Projekt za bezmála 5 milionů mán zlepšit vyžití na jednom z největších sídlišť ve městě.

foto-qap-cz (8)
foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (14)

Nový park na Vinicích v Plzni začal vznikat na konci loňského roku. Hotovo by mělo být zhruba v polovině roku. V budoucnu má nabídnout nové místo pro relaxaci, procházky nebo i venčení psů.

V současné době už je v podstatě hotová síť stezek, instaluje se nové osvětlení a pracuje se také na vybavení parku. Lokalita nabídne v budoucnu speciální psí hřiště, které bude oplocené a bude určené výhradně pejskařům s jejich čtyřnohými mazlíčky. Na hřišti pro psy nebudou chybět nejrůznější překážky, kladina nebo například tunel. Krom toho v parku přibyde nový mobiliář, stojany na kola a také fotbalová branka. Stále ale také probíhají úpravy terénu.

Hlavní součástí stavby jsou úpravy zeleně. Park bude mít bezmála čtyři desítky stromů a dojde i na výsatbu nový keřů. Barevnost mají zajistit trvalkové záhony a počítá se i s výsatbou cibulovin. Proměnou projdou trávníky.

Náklady na projekt byly předem stanovené na bezmála 5 milionů.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24