QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Páteční nehody zaměstnaly složky IZS, zasahoval i vrtulník - FOTO

22.02.2019 11:53

Hned na několika místech musely od pátečního rána zasahovat záchranné složky kvůli nehodám. Na Klatovsko dokonce letěl vrtulník kvůli sraženému chodci.

1

Hned ráno zaměstnala složky IZS nehoda u obce Ohnišťovice na Domažlicku, kde osobní auto čelně narazilo do stromu (viz foto). "Starší řidič komunikoval a mohl chodit. Airbagy byly aktivovány. Muž byl předán zdravotnické záchranné službě. Hasiči provedli protipožární opatření a likvidaci úniku provozních kapalin," řekl k zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

"Transportovali jsme muže, ročník 1944, s lehčími zraněními pozemní cestou do Domažlické nemocnice," doplnila mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Přesné příčiny nehody jsou v šetření policie. "Řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Fabia nepřizpůsobil rychlost jízdy, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Dechová zkouška byla negativní. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 55 tisíc korun, na svršku silničního příkopu na 5 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích," dodala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Nehoda se odehrála i ve Staňkově. "Dnes ráno v 06:20 hodin sedmadvacetiletý řidič osobního vozidla tovární značky Fiat Punto jedoucí na obchovatu Staňkov Ohučov směrem na Plzeň nedal při jíždě křižovatkou přednost v jízdě vozidlu přijíždějícímu po hlavní pozemní komunikaci. Došlo ke střetu. Dopravní nehoda bez zranění, bez alkoholu. Policisté potvrdili řidičům eurozáznam," řekla k další z nehod policejní mluvčí.

Nejvážnější následky měla nehoda na Klatovsku, kde auto srazilo chodce. Právě tam musel také přistávat vrtulník. K nehodě došlo v Červeném Poříčí směrem na Švihov. "Muž, ročník 1948, byl při vědomí transportován leteckou cestou do FN Plzeň na urgentní příjem. Jednalo se o závažný mechanismus zranění," potvrdila mluvčí krajské záchranky.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24