Pátek ve znamení nehod! Zasahovat musely složky IZS i vrtulník- FOTKY

15.03.2019 8:54     15.03.2019 14:03

Nehody v pátek zaměstnaly záchranné složky na několika místech regionu. Zasahovat musela v několika případech také záchranná služba a vzlétnul i vrtulník.

1
1234651211

Složky IZS musely v pátek ráno vyjíždět v krátkém sledu hned ke dvěma nehodám, při kterých došlo ke zraněním. V obou případech se naštěstí jednalo o lehčí poranění.

"Před půl sedmou ráno vyjeli hasiči ze stanice Klatovy k dopravní nehodě jednoho osobního auta mezi Chudenicemi a Chlumskou. Vozidlo narazilo do stromu. Jednu zraněnou osobu si převzala zdravotnická záchranná služba. Hasiči provedli protipožární opatření a likvidaci uniklých provozních kapalin," řekl k zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

Zranění u řidiče naštěstí nebyla vážná. "Zdravotnická záchranná služba z místa nehody odvážela muže, ročník 1974, s lehkým zraněním do Klatovské nemocnice," doplnila Andrea Divišová z krajské záchranky.

Ještě před nehodou na Klatovsku musely záchranné složky vyjíždět na dálnici D5. "Hasiči ze stanice Nýřany zasahovali po šesté ráno u dopravní nehody osobního auta na dálnici D5 na úrovni Heřmanovy Huti. Vozidlo narazilo do svodidel. Hasiči zajistili místo události a zlikvidovali únik pohonných hmot," říká k další nehodě mluvčí hasičů.

Také v tomto případě došlo ke zranění. V péči záchranářů skončila řidička auta. "Zdravotnická záchranná služba z místa nehody odvážela ženu, ročník 1998, s lehkým zraněním do Stodské nemocnice," dodala Andrea Divišová.

Dopoledne pak v Plzni srazilo auto na Klatovské chodkyni. "Žena, ročník 1945, byla převezena na chirurgickou ambulanci Fakultní nemocnice Plzeň na Lochotíně. Není bezprostředně ohrožena na životě," uvedl k zásahu Martin Brejcha z krajské záchranky.

Záchranné složky následně vyjížděly v Plzni také do Hřbitovní ulice, kde havarovala dodávka. "Jedna zraněná osoba byla vytažena z vozidla před naším příjezdem a předána do péče zdravotnické záchranné služby. Dochází k úniku PHM, který jímáme," kometnoval nehodu Petr Poncar.

"Zdravotnická záchranná služba z místa nehody odváží ženu ve věku 43 let s lehkým zraněním do FN Plzeň," doplnila Andrea Divišová za záchrannou službu. Po poledni se pak srazila tramvaj s nákladním autem na křižovatce Gerská - Studentská. Podrobnosti se dočtete v samostatném článku zde.

Série nehod pokračovala i odpoledne. Na hlavním tahu I/27 u obce Borovy směrem na Červené Poříčí došlo ke srážce nákladního a osobního auta. V tomto případadě musela záchranka povolat do akce dokonce vrtulník. V péči zdravotníků skončil muž ve věku zhruba 20 let. Z auta ho museli hasiči vyprostit a se středně těžkým poraněním ho vrtulník transportoval do nemocnice.

FOTO: HZSPK, ZZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24