QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Pátrací akce má šťastný konec. Pohřešovaného našli policisté pod krmelcem

07.08.2019 18:46

Pátrání po šedesátiletém muži trvalo přes dva týny. Policejní hlídka ho našla v lese zmateného, dehydrovaného, ale živého.

Bez názvu

Po šedesátiletém muži pátrali policisté od začátku srpna. Žena ze Zbiroha oznámila na tísňovou linku, že od poloviny července pohřešuje svého přítele. Policisté po něm pátrali v okolí bydliště, v zaměstnání a prověřili i zdravotnická zařízení.

"Podle zjištěných informací se pátrání přesunulo na Holýšovsko. Policisté kontrolovali nádraží, ovšem bez poznatku k pohřešované osobě. Rozsáhlá pátrací akce začala za světla druhý den ráno. Do akce se zapojily hlídky všech obvodních oddělení i psovod,“ sděluje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Ztraceného muže našli policisté z Holýšova po dvou hodinách pátrání v terénu. V lese zhruba kilometr a půl vzdušnou čarou od Srbic spal na dece pod krmelcem.

"Byl zmatený, nedokázal hlídce uvést, jak dlouho se na tomto místě zdržoval. Několikrát opakoval, že už to chce skončil a ž po celou dobu nic nejedl, jen pil vodu z nedaleké studánky,“ dodává Dagmar Brožová.

Policisté přivolali na místo zdravotníky. Ti pak zachráněného muže dopravili psychiatrii.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24