QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pátrací manévry na Klatovsku! Policie hledá nemocného muže už několik dnů

21.11.2019 13:32

Rozsáhlé patrací manévry už několik dnů probíhají na Klatovsku. Police hledá muže, který je nemocný a musí brát léky. Do pátrání se zapojila i horská služba a drony. Policie žádá o pomoc svědky!

Velké pátrání se na Klatovsku rozeběhlo v pondělí večer. Policie přijala oznámení o pohřešování 68letého Miroslava Štembery. V pondělí odpoledne odešel na procházku a nevrátil se. Muž je nemocný a musí brát léky.

"Ve večerních hodinách začala pátrací akce, do které byli zapojeni policisté z různých oddělení, pořádkové služby Plzeňského kraje, policejní letecká služba, policejní psovodi se služebními psy, hasiči, dobrovolní hasiči, Informační a strážní služba Národního parku Šumava, kynologové Horské služby pracoviště v Železné Rudě a členové Šumavští záchranáři," popisuje mluvčí policie Dana Ladmanová.

Rozsáhlá ptárací akce pokračovala i v úterý, kdy se policie soustředila na okolí obce Hrádek u Sušice i další obcích. Policisté použili také služební psy k průzkumu terénu.

Na pomoc byly povolány také drony z Plzně. "Ve středu 20. a čtvrtek 21. listopadu byli přivoláni i pracovníci s drony ze Správy informačních technologií města Plzně, kteří spolupracují s IZS a další od hasičů. Piloti dronů se zaměřili zejména na  nepřístupná místa, kde ovládají drony při propátrávání terénu," pokračuje policejní mluvčí.

Policie prověřila i veškerá zdravotnická zařízení, pátrání je ale stále bezvýsledné. Policie se proto znovu obrací na veřejnost s žádostí o pomoc. Veškeré informace o pohřešovaném muži mohou svědci sdělit na linku 158.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24