Pátrání: Jsem lékař vašeho příbuzného a máte mi dát 120 tisíc korun

29.07.2021 17:06

Poznáte na úvodní fotografii muže, který je podezřelý z podvodného jednání, při kterém ze seniorky vylákal 120 tisíc korun? Záznam je pořízen před předáním finanční hotovosti.

vylákal peníze ze seniorky

Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat osobu zachycenou na přiložené fotografii, aby se přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158. Na fotografii ze záznamového zařízení je zachycena podezřelá osoba před předáním finanční hotovosti.

Byla noc a seniorce zazvonil telefon. "Dobrý den, jsem ošetřující lékař vašeho příbuzného, který způsobil dopravní nehodu. Při nehodě se zrani, nyní už nemůže mluvit a již spí. Váš příbuzný se s majitelem poškozeného vozidla dohodl na finančním vyrovnání jako kompenzaci za následky dopravní nehody," uvedl podvodník při hovoru 85leté ženě z Plzně.

Podezřelý muž požadoval po seniorce finanční částku ve výši 120 000 korun. "Ta ve snaze pomoci vyhověla a krátce po půl deváté si na přepážce ve finančním ústavu požadovanou finanční hotovost vybrala ze svého účtu, se kterou se vrátila domů. O pár minut později ji opět neznámý volající telefonicky kontaktoval s tím, že se již osobně nachází před vchodem do domu v jejím bydlišti. Žena mu posléze předala obálku s penězi a rychlou chůzí z místa muž odešel," doplnila mluvčí policie Veronika Hokrová.

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24