QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pejskaři na Borech se už brzy dočkají psí loučky - FOTKY

09.07.2020 19:04

Plzeňský centrální obvod se připojuje k mnoha dalším místům v naší republice a chystá prostor pro pejsky a jejich páníčky. Kde psí loučka vznikne?

1
12345678

Obvod vytipoval vhodné travnaté místo v okrajové části Borského parku poblíž Heyrovského ulice. Loučka pro bude oplocená  a  přibyde zde i vybavení pro různé psí aktivity a také zázemí pro majitele psů.

             

"Přípravě projektu jsme se pečlivě věnovali a proběhly konzultace jak s uživateli již existujících louček v jiných městech, tak s odborníky v oblasti kynologie. Jako zásadní pro budoucí uživatele se ukázalo kvalitní oplocení a osvětlení celého prostoru. Pevně věřím, že loučka se stane nejen místem bezpečného vyžití pejsků, ale i místem pro komunitní a společenské setkávání jejich páníčků,“ uvádí Petr Baloun, první místostarosta plzeňského centrálního obvodu.

Pro psy na loučce vznikne místo pro přeskoky, slalom, "áčko" a kladina. Nebudou chybět ani nezbytné patníky pro značkování a přírodní remíz. Plochy v okolí překážek  nechá obvod zpevnit  "štěrkovým trávníkem" tak, aby odolaly zvýšenému zatížení. Pro páníčky se chystá  posezení se stolem, lavičky, odpadkové koše a také bezpečný vstup.

            

"Vybudováním psí loučky chceme potěšit nejen naše čtyřnohé miláčky a jejich chovatele, ale i ostatní obyvatele, protože pejsci budou bezpečně volně pobíhat v ohraničeném prostoru, čímž také dochází k zamezení rizika kolize s ostatními uživateli v okolí,“ doplňuje starosta obvodu David Procházka.

Celkové náklady na vybudování loučky pro psy dosáhnou 790 tisíc korun. Hotovo by mělo být na podzim letošního roku.

               

"Na území městského obvodu je aktuálně chován nemalý počet více jak tří tisíců psů, a proto bychom chtěli v budování psích louček i nadále pokračovat. Na základě studie zpracované Útvarem koncepce a rozvoje města Plzně máme v investičním plánu zařazenu další loučku v Zadních Skvrňanech, kde bychom chtěli zúročit i zkušenosti z ostrého provozu právě budované loučky v Borském parku,“ dodává Petr Baloun.

FOTO: ÚMO Plzeň 3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24