Pendolino nově pojede přes Plzeň až do Karlových Varů

03.08.2020 14:20

Na prodloužení trasy Pendolina přes Prahu a Plzeň až do Karlových Varů se dohodli zástupci Karlovarského kraje a Českých drah. První rychlovlak by měl do lázeňského města přijet už za měsíc.

1

"Jsem rád, že se nám podařilo společně s Karlovarským krajem najít takový model provozu, který umožní zavedení přímého velmi rychlého spojení lázeňské metropole nejen s Prahou, ale také s Pardubicemi, Olomoucí a celou hospodářskou oblasti na severní Moravě,“ říká Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro obchod a doplňuje: "Celou trasu mezi severní Moravou a Karlovými Vary dlouhou více než 600 kilometrů nově urazí návštěvníci Karlových Varů bez přestupu za necelých sedm hodin cesty.“ 

V současné době je třeba ještě doladit se Správou železnic přesný jízdní řád vlaku mezi Chebem a Karlovými Vary a podepsat smlouvu, která zavedení vlaku umožní.  

 Pendolino pojede z Ostravy v 15:15 a přes Olomouc, Pardubice, Prahu, Plzeň a několik dalších zastávek přijede do Chebu ve 21:26, odkud bude nově pokračovat do Sokolova a Karových Varů, kam přijede krátce po 22. hodině.

V opačném směru vyrazí  Pendolino z Karlových Varů krátce před šestou hodinou ráno a pojede přes Sokolov, Cheb, Mariánské Lázně, Planou u Mariánských Lázní, Stříbro a Plzeň do Prahy a dál bude pokračovat do Pardubic, Olomouce a Ostravy, kam přijede ve 12:44.

"Myslíme si, že by to bylo velmi dobré z hlediska podpory cestovního ruchu, lidé by mohli cestovat komfortně napříč republikou, což by pro ně mohlo být zajímavé především v této době, kdy kvůli hrozbě nákazy koronavirem tolik necestují do zahraničí. Do našeho kraje v současnosti jezdí dvě soupravy Pendolino, jedna končí ve Františkových Lázních, jedna ve večerních hodinách v Chebu,“ sdělila exhejtmanka a nyní náměstkyně hejtmana Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

FOTO: FB Karlovarský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24