QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Peníze chtěli z muže vymlátit baseballovou pálkou! Skončil v nemocnici

12.02.2018 14:49

Policie šetří drsné vymáhání peněz. Dvojice mužů na svoji oběť zaútočila i s baseballovou pálkou přímo na náměstí ve Švihově. Následně ho chtěli donutit ke krádežím.

FOTO_Pavel Němeček (5)

Drsné vymáhání peněz šetří policisté na Klatovsku. Parta chtěla z muže doslova vymlátit peníze, které si půjčil. Zraněný 26letý muž skončil v nemocnici. Útočníky policie dopadla krátce po činu.

Incident se odehrál o uplynulém víkendu ve Švihově. Přímo na náměstí zaútočili dva mladíci na 26letého muže z Kašperskohorska.

"Útočníci jej několikrát udeřili rukou sevřenou v pěst do hlavy, dále kopy nohou do těla a následně i údery baseballovou pálkou do končetin a požadovali peníze, které mu jeden z pachatelů předchozí den předal. Muž měl vrátit 2 600 korun. Poškozený vydal svoji peněženku a muž z ní vyjmul 1 700 korun. Oba muži poškozeného odvlekli k vozidlu značky Škoda Fabia, kde seděl další muž, jenž vozidlo řídil, a přinutili muže, aby nastoupil a odjeli směrem na Klatovy. Při jízdě po něm chtěli, aby šel do obchodů odcizit zboží a tím doplatí dlužnou částku," popisuje mluvčí policie Dana Ladmanová.

Mezitím už ale policie přijala oznámení o celé události a rozjelo se pátrání. Jedné z policejních hlídek se podařilo auto skutečně vypátrat. Na místo se tak sjely i další posily. "Dva podezřelí muži byli zadrženi a převezeni na oddělení, kdy po provedení úkonů byl jeden 22letý muž propuštěn, s ním i řidič z vozidla. Další 22letý muž byl za doprovodu policistů eskortován do policejní cely. Poškozený byl převezen se zraněním k ošetření do nemocnice," dodává policejní mluvčí.

Policie celou věc šetří jako loupež.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24