QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Perný víkend strážníků! Opilce sbírali z chodníků, z laviček i na parkovišti

08.10.2018 13:56

Záchytka v Plzni v posledních dnech znovu doslova praskala ve švech. Strážníci měli s opilci skutečně plné ruce práce a rozhodně nešlo o nic příjemného...

solní

Strážníci v Plzni mají za sebou opět náročný víkend v souvislosti s opilci v ulicích. Znovu přitom rozhodně nešlo o zrovna "voňavou" práci.

V sobotu večer skončili během hodiny na záchytce hned dva cizinci. "Nejprve hlídka našla v Solní ulici ležet pokáleného a pomočeného muže z Polska.  Ani s její pomocí se nezvládl postavit na nohy.  Poté jiní strážníci zahlédli ve Smetanových sadech ležet na lavičce namol opilého třicetiletého muže ze Slovenska. Pro přemíru alkoholu kolujícímu v těle mu nebylo ani téměř rozumět.  Problém byl pro něj také se postavit, opakovaně padal zpátky na lavičku," popisuje mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Během neděle s převozem podnapilých lidí ohrožujících své zdraví strážníci pokračovali. "Klientem záchytky se stal muž ze severního Plzeňska. Značně opilý si ustlal na parkovišti před prodejnou v ulici U Prazdroje.  A pobyt ve stejném zařízení téhož dne v podvečer neminul pětapadesátiletého cizince. Opilý ležel na chodníku v prostoru zastávky MHD v ulici Na Dlouhých. Ani přes opakované pokusy se nezdařila provést u něj zkouška na přítomnost alkoholu v dechu," pokračuje mluvčí strážníků.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24