Pět zraněných, včetně dětí! Řidiči traktoru hrozí za nehodu roky vězení

16.02.2018 12:34

Děsivá nehoda, ke které došlo u Meclova, zaměstnala několik posádek záchranky. Ta ji hodnotila jako mimořádnou událost. Policie ukončila vyšetřování. FOTKY!!!

7
722.8.2017 (DO 20.39) DN Meclov (2)22.8.2017 (DO 20.39) DN Meclov (4)3425

Vážná nehoda se stala u Meclova vloni v létě. Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Záchranka k nehodě vyslal dokonce šest výjezdových posádek a událost hodnotila jako mimořádnou. Při střetu osobního auta a traktoru bylo zraněno pět lidí.

O nehodě QAP.CZ informoval (podrobnosti se dočtete zde). Už během vyšetřování na místě byla jako pravděpodobná příčina nehody nedání přednosti v jízdě ze strany mladého řidiče traktoru, který vjížděl na hlavní komunikaci a nevšiml si přijíždějícího osobního auta. Vozidlo jelo v tu dobu na hlvním tahu I/26 od Horšovského Týna.

Při nehodě utrpěla 4letá dívenka velmi vážné poranění hlavy. Zraněná byla ale i další dívenka a tři dospělí. Všichni skončili v nemocnicích, kam je dopravily sanitky, dívenky transportoval vrtulník do nemocnice v Plzni.

Případem se nakonec začali zabývat kriminalisté, kteří nyní vyšetřování ukončili. "Případ si tehdy ihned převzali domažličtí kriminalisté, kteří v současné době prověřování této dopravní nehody ukončili. Zahájili trestní stíhání dvacetiletého traktoristy, kterého obvinili ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Trestní stíhání je vedeno na svobodě, za spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky nebo peněžitý trest," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

22.8.2017 (DO 20.39) DN Meclov (2)

FOTO: nehoda 22. srpna 2017, Meclov - HZSPK, QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24