Pitný režim v létě je obzvlášť důležitý, říká majitel PT SERVIS Pavel Trampota

23.07.2021 12:00

V letním období je velmi důležité dbát na pitný režim. I při fyzické námaze u běžného rekreačního sportu musí být člověk dostatečně hydratovaný.

CG0A1608

Na pitný režim je důležité se zaměřit ještě před samotným fyzickým výkonem. Nejlepší je před a během sportování pít čistou vodu, ideálně s citronem a iontové nápoje. "Iontových nápojů se dělá celá řada. Vybrat si můžete z práškových nebo tekutých sirupů. Hlavní rozdíl mezi nimi je ten, že jsou buď isotonické nebo hypotonické. Isotonické iontové nápoje jsou obvykle v podobě prášku a jsou koncentrovanější. Používají se přímo při sportovním výkonu. Hypotonický iontový nápoj lze pít celodenně a je vhodný i pro děti," uvádí majitel PT SERVIS.

Organismus, který není hydratovaný, podává menší výkon a rychleji se unaví. Vhodné je mít při sportování u sebe nějaký zdroj energie, například kvalitní energetickou tyčinku nebo energetický gel.

Důležitá je i regenerace po výkonu, vždy je nutné tělu doplnit potřebné látky, které vydalo, aby mělo tělo dostatečnou šanci se po výkonu "opravit". Vhodnou volbou jsou regenerační nápoje, které jsou určené i pro děti.

 

Foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24