Plameny zachvátily rodinný dům na Domažlicku! Škody budou vysoké - FOTKY

12.06.2019 10:54

Hned osm hasičských jednotek muselo ve středu dopoledne zasahovat v obci Újezd sv. Kříže. Plameny doslova pohltily jeden z rodinných domů. Na místo musela jet i záchranka.

3
324

Velké hasičské manévry se ve středu dopoledne odehrály v obci Újezd sv. Kříže na Domažlicku. V plamenech se ocitl jeden z rodinných domů. Na místě muselo zasahovat celkem osm hasičských jednotek a nakonec i záchranka.

"Jednalo se o požár rodinného domu v plném rozsahu. Hasiči vynesli ven jednu propanbutanovou lahev. Požár byl ohlášen lehce po 9. hodině," řekl k zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

Na místě musela bohužel zasahovat i záchranka. "Jednu zraněnou osobu si převzala zdravotnická záchranná služba," potvrdil mluvčí krajských hasičů.

Škody se podle všeho vyšplhají hodně vysoko, přesné příčiny požáru jsou stále v šetření. "Nasazeno bylo pět proudů, z toho jeden z výškové techniky. Hasiči budou rozebírat konstrukci střechy. Byla zřízena kyvadlová doprava vody. Škoda přesáhne milion korun. Zásah hasičům ztěžuje i dnešní velké horko, musí tedy dbát zvýšeného rizika přehřátí," uzavírá Petr Poncar.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24