QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plánujete výlet na Šumavu? Přinášíme Vám tipy na krásné procházky

14.01.2021 18:28

Chcete vyrazit v sobotu nebo v neděli na výlet, užít si sníh a čerstvý vzduch? Inspirujte se tipy na krásné procházky po Šumavě.

Železnorudsko_13_2_2017 (10)

Mnoho z Vás přemýšlí o tom, co podniknout o víkendu. Chcete si užít procházku, nadýchat se čerstvého vzduchu, postavit si sněhuláka nebo jen tak si užívat křupající sníh pod nohama?

Pokud k sobě budou lidé ohleduplní a tolerantní, je možné si procházku na sněhu bez problému užít. "Proto Vás také prosíme, aby i nadále byla dodržována všem již známá pravidla v upravených lyžařských stopách, která se týkají zákazu pěší chůze, volného pobíhání psů, bruslení v klasických stopách, sáňkování, bobování, jízdy skútrů a čtyřkolek," prosí Informační turistické centrum a Environmentální centrum Železná Ruda.

  • Pokud se chcete vydat na procházku, zaparkovat můžete na Špičáku na parkovišti P1 a vydat se po žluté, nebo ze Železné Rudy za benzínovou pumpou vyrazit po modré a následně po červené na Čertovo jezero.
  • Využít můžete také krásnou cyklostezku, která vede ze Železné Rudy na Špičák.
  • Chcete se na procházce i něco přiučit? K dispozici Vám jsou také naučné stezky. Konkrétně NS Utajené obrany Železné opony nebo NS Hojsova Stráž. Jejich trasu najdete zde.

Chcete se vydat na běžky, ale nevíte kam - kde je ideální stopa a upraveno? Na Šumavě je upraveno přes 70 kilometrů bílých stop. Celou Šumavou, od Železné Rudy až po Lipno, prochází Šumavská magistrála (přes 100 km), která díky garantované údržbě nabízí kvalitně upravené trasy po celou zimní sezónu. Na magistrálu navazuje dalších cca 400 km místních tras. Na konkrétní trasy se můžete podívat zde.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24