QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plavec Tomáš Chocholatý vybojoval ve Vídni pro Česko nejvíce bodů

21.07.2020 13:46

Nejúspěšnějším českým plavcem na závodech Duel in the Pool ve Vídni byl plzeňský juniorský plavec Tomáš Chocholatý. Ten pro svůj tým vybojoval nejvíce bodů.

MCR _Slovany_13_12_2019 foto_QAP_cz (15)

Mezistátní plavecké utkání pod názvem Duel in the Pool se konalo o víkendu 18. – 19. července v Maria Enzersdorfu na předměstí Vídně. Po koronavurové pauze to byl jeden z prvních větších mítinků, kterého se mohli zúčastnit čeští juniorští reprezentanti.

Výběr 33 českých plavců se utkal s týmy Rakouska a Slovenska. Závodu se měli zúčastnit i Maďaři, ti ale svoji účast na poslední chvíli odřekli. Český tým ovládl kategorii mladších juniorů, vyhrál jak v mužské tak ženské kategorii.

Mladším juniorů, velmi pomohl také plavec Tomáš Chocholatý z plzeňského klubu PK Slávia VŠ Plzeň. Tento mladší junior získal vůbec největší příděl bodů pro český tým.

Tomáš Chocholatý vyhrál kraulové disciplíny od 50 až po 1500 metrů. Kromě pěti zlatých medailí vybojoval ještě stříbro na polohové dvoustovce a bronz na 100 m znak. „Celkově to byly hodně povedené závody, jsem se svými výkony velmi spokojený. Moc se mi líbilo, že jsme tu byli mladší a starší junioři dohromady, vytvořili jsme dobrý tým. Atmosféra byla trochu zvláštní, protože rozhodčí měli ochranné štíty a po každém startu dezinfikovali bloky. Ale i tak se mi plavalo v místním bazénu dobře, je opravdu rychlý," zhodnotil závody nejúspěšnější český účastník.

Tomás si na závodech připsal i několik osobních rekordů. "Dal jsem si spoustu osobáků. Patnáctistovka se mi povedla, tak jsem si dal osobák 18 vteřin. Ale po patnáctistovce už to bylo náročné, protože nebyla možnost vyplavání," prozradil dále Tomáš Chocholatý.

Kvůli koronaviru probíhaly závody pod přísnými epidemielogockými pravidly. Plavci například trávili čas mezi disciplínami v tělocvičně vedle bazénu. V prostorách bazénu mohli být jen trenéři. "Atmosféra byla taková zvláštní, nemohlo se fandit," přiznává Tomáš Chocholatý.

Zdroj: Czechswimming.cz

foto: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24