Plesová sezona se rozjíždí. Trendem je hedvábí a romantické vzory

06.01.2020 8:15

Přinášíme přehled plesů, které patří k vrcholům společenské sezony. Jak se obléci a nalíčit, radí módní návrhářka.

DSC_4456

Plesová sezona je tady! V čem budete letos hvězdou parketu? Hitem budou romantické siluety a pohádkové detaily šatů jako objemné nebo nabírané rukávy, a také vlající sukně.

Módní trendy pro dámy popisuje exkluzivně pro Qap.cz módní návrhářka Olga Afanassieva: "Doporučuji se zaměřit na přírodní hedvábí v kvalitní úpravě. Mačká se naprosto minimálně, je lehké a nádherně vypadá v pohybu. Navíc je to ten nejpříjemnější a lehce chladivý materiál, což jistě ocenítě, pokud plánujete protančit celý večer. Romantické vzory, například květy, vás rozhodně zviditelní. Barvu šatů však doporučuji volit tu, která se vám osobně líbí a sluší vám bez ohledu na trendy.“

Další důležitou součástí příprav na bál je líčení a úprava účesu. "Pokud nemáte čas zajít před plesem do salonu, jednoduchým a rychlým řešením je zvýraznit líčení a zachovat účes, který nosíte běžně a se kterým jste nejvíce spokojena. Vlasy můžete například lehce uhladit a jemně dozdobit, lesk na rty vyměnit za výraznější rtěnku, přidat třpytivější stíny a vrstvu řasenky navíc. Zazáříte a přitom si budete stále připadat přirozeně a ve své kůži,“ dodává Olga Afanassieva.

Pokud jste se ještě nerozhodli, kam letos vyrazíte na taneční paket, přinášíme několik tipů:

Do osmdesátých let minulého století se přenesou účastníci 2. Reprezentačního plesu Městského obvodu Plzeň 2 – Slovany. Akce se koná 17. ledna od 20 hodin v Kulturním domě Šeříková.

Reprezentační ples města Plzně se bude konat 24. ledna od 20 hodin v Měšťanské besedě. Letošní ročník se ponese ve znamení talentů. Více jsme psali zde.

Valentýnskému plesu bude 25. ledna od 20 hodin patřit plzeňský Parkhotel. Ples nejen prozamilované se ponese na vlně muzikálů.

V pořadí už 17. ročník plesu Plzeňského kraje tentokrát s podtitulem „křišťálový“ se uskuteční v plzeňském Parkhotelu 1. února od 19.30 hodin. Více informací najdete zde.

Reprezentační myslivecký ples bude hostit 8. února od 20 hodin Kulturní dům Šeříková v Plzni. K tanci a poslechu zahraje Vrchovanka, připraveny jsou zvěřinové speciality.

K ozdobám společenské sezony patří také Ples Nadace 700 let města Plzně, který se uskuteční 14. února od 20 hodin v Měšťanské besedě. K tanci zahraje Big band Klatovy, vystoupí zpěvačka Ilona Csáková.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24