Plesy i zabijačkové hody! Na Tachovsku to žije i v novém roce

21.01.2019 14:47

Tachovsko žije ve velkém akcemi také v novém roce. Chystá se řada besed, v plném produ je ale také plesová sezóna a chybět nebude ani nefalšovaná zabijačka...

street festival depo (1)

Tráva o expedici Manaslu

Stříbro - Původně stříbrský Honza Tráva Trávníček přijede vyprávět o své expedici Manaslu 2018. Stane se tak 23. ledna od 19 hodin ve stříbrském kině Slavia. Beseda je doplněna i dech beroucí videoprojekcí.

Fusion ples v Tachově

Tachov - Už 2. ročník Fusion plesu se bude konat v tachovském sále Mže 25. ledna od 19 hodin. Vtsupné činí 200 korun a lze je zakoupit v klubu Sedmdesátce.

Vláčky a mašinky - beseda se strojvůdcem

Černošín - V muzeu v Černošíně bude beseda se strojvůdcem Jiřím Bízkem z Bezdružic. Ten bude vyprávět o své druhé lásce - o mašinkách. Jiří Bízek je "kočíruje" už 40 let a podělí se s vámi o různé zážitky a historky v černošínském muzeu v pátek 25. ledna od 17 hodin. Počet míst je omezen!

Na kole Gruzií a Kavkazem

Planá - Cestovatel Dalibor Bartoš přijde vyprávět o svých zážitcích, kdy projel na kole s přáteli Gruzii a Kavkaz. Posluchači jsou zváni do plánské cukrárny U Kostela dne 25. ledna od 17 hodin.

Zabijačka ve Vranově

Vranov - Ve Vranově u Stříbra se v sobotu odehrají Zabijačkové hody.  Začínají v 9 hodin v tamním restaurantu. Zájemci se mohou podívat i si vyzkoušet výrobu zabijačkových pochoutek a také vše ochutnat či nakoupit si domů. Hody potrvají do 14 hodin.

Městský ples ve Stříbře

Stříbro - Taneční orchestr Miroslava Novotného, Hlasoplet, soutěž o hodnotné ceny, to vše bude na Městském plese ve Stříbře dne 26. ledna od 20 hodin v tamním kulturním domě. Vstupné je 250 korun a předprodej v kanceláři MKS ve Stříbře - 1. patro nad kinem Slavia.

Rybářsko - myslivecký ples v Tisové

Tisová -  Kulturní dům v Tisové u Tachova se stane dějiště plesu dvou sdružení, a to myslivců a rybářů. Ples se bude konat 26. ledna od 20 hodin, k tanci a poslechu zahrají Maťáci. Vstupenky lze koupit na OÚ v Tisové nebo si je zajistit na tel: 603 207 818.

Klubíčko v Besedě

Stříbro - Rocková kapela Klubíčko zahraje v sobotu 26. ledna ve stříbrské Besedě od 21 hodin. Vstupné činí 100 korun přímo na místě.

Zimní tvoření ve Studánce

Studánka -  Studánka u Tachova zve na zimní tvoření. To se koná 27. ledna od 16 hodin v restaurantu Skotnice. Kurs výroby přáníček i s materiálem stojí 250 korun a počet míst je omezen deset.

Čert a Káča v Tachově

Tachov - Na divadelní pohádku Čert a Káča zvou pořadatelé do tachovského sálu Mže dne 27. ledna od 15 hodin. Pohádku zahrají herci z Divadelní agentury Praha.

Fotosvět jako vzpomínka na kamaráda

Černošín - Výstava fotografií Im meroiam pod názvem Fotosvět, je vzpomínkou na stříbrského fotografa Květoslava Jiránka. Snímky zachycují cestování po světě. Vernisáž je plánována na 1. února v 17 hodin v černošínském muzeu a návštěvníci ji mohou vidět každý den od 10 do 16 hodin (mimo neděle) až do 4. března 2019.

Kameny našeho domova

Černošín - Město Černošín ve spolupráci s Muzeem Sokolov zvou na besedu s geologem Petrem Rojíkem. Ta se bude konat 7. března od 17 hodin v černošínském muzeu. Návštěvníci se dozví mnohé o různých důlních dílech, minerálech, ale i něco z okolí regionu.

FOTO: ilustrační

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24