QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň a Plzeňský kraj poděkovaly nejen zdravotníkům v první linii - FOTO

28.06.2021 13:19

Speciálním koncertem poděkovalo město Plzeň a Plzeňský kraj v pátek 25. června v Lochotínském amfiteátru vybraným skupinám pracovníků, zejména těm, kteří pracovali v první linii.

210625_Dekujeme_koncert_3
210625_Dekujeme_koncert_3210625_Dekujeme_koncert_1ImageHandlefr.aspxImageHandler.aspxImageHasndler.aspx

Plzeň a Plzeňský kraj akcí nazvanou Děkujeme! vyjádřily pracovníkům v první linii vděk za jejich mimořádné a vyčerpávající nasazení v době spojené s pandemií covid-19. Zdravotníkům, záchranářům, policistům, hasičům, zaměstnancům v sociálních službách i v dalších oblastech zazpíval muzikálový soubor DJKT a poté vystoupila kapela Jelen. Z pódia všem přítomným poděkovali primátor města Plzně Martin Baxa a hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová.

„Možná se tady někteří z vás ocitli už podruhé, protože jsme před rokem dělali podobný děkovný koncert. Tehdy jsme si mysleli, že je covid už pryč, a všichni jsme si přáli, aby nic takového nepřišlo znovu. To přání se nám bohužel nevyplnilo. Každý z vás, jak jste zde, jste po mnoho měsíců čelili tomu hroznému koronavirovému šílenství, které nás zajalo a způsobilo tolik bolesti. Jako primátor města Plzně jsem věděl, že se ve všech těch špatných situacích mohu spolehnout na vás všechny, na vás v první linii. Za to vám moc a moc děkuji,“ řekl přítomným primátor Martin Baxa.

„Jsem velmi ráda, že po tak dlouhém a náročném období jsem měla možnost se tváří v tvář setkat s těmi, kteří stáli po celou dobu epidemie v první linii. Zdravotníci, záchranáři, sestřičky a lékaři i medici a studenti zdravotnických oborů, ti všichni se denně setkávali se smrtí, poznali pravou tvář koronaviru. Zaslouží si naše poděkování a podporu i v době, kdy se díky očkování již dnes postupně navracíme k běžnému životu. Jsem ráda, že jsme mohli společně všem těmto lidem vyjádřit velké poděkování,“ uvedla hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová.

Každý z návštěvníků dostal od města Plzně jako poděkování malý odznak plzeňského andělíčka, který pro město navrhla studentka Fakulty designu a umění Západočeské univerzity v Plzni Pavlína Urbanová, na projekt dohlížel Petr Vogel, vedoucí ateliéru Design kovu a šperku Fakulty designu a umění Západočeské univerzity v Plzni.

 

Foto: plzen.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24