Plzeň bude i nadále významně podporovat mladé sportovní talenty

22.01.2022 16:03

Město Plzeň, Plzeňský kraj, příslušné svazy a kluby uzavřou memoranda v oblasti podpory mládežnických akademií v Plzni. Cílem akademií je rozvoj talentovaných malých sportovců.

QAP - úvodní fotka

Jedním z hlavních cílů v oblasti sportu v krajské metropoli je podpora a rozvoj mladých talentů, kteří reprezentují město Plzeň na všech úrovních sportovních soutěží. A to až s cílem pomoci mladým sportovcům k cestě na vysněné olympijské hry.

Rada města Plzně schválila na svém jednání uzavření memorand. „Výsledkem našich jednání je nyní podepsání všech memorand s osmi subjekty, které zastřešují následující sporty – hokej, fotbal, tenis, triatlon, atletiku, dívčí a klučičí házenou a golf. Současná memoranda navazují na předchozí podepsané. V současných memorandech došlo ke sjednocení podmínek všech sportovních akademií,“ vysvětlil první náměstek primátora Roman Zarzycký.

Sportovní akademie na území města Plzně jsou povinny zajistit odborně vedený tréninkový proces s individuálními tréninky, mimosezonní individuální tréninkové plány, kompenzační cvičení a zajistit regeneraci a rehabilitaci pro členy akademie bezplatně.

Akademie také musí zajistit kvalitní sportovní infrastrukturu pro tréninkový a zápasový proces, tréninkovou halu, regenerační a rehabilitační centrum, kvalitní materiální zajištění a minimální finanční spoluúčast rodičů. „Akademie kromě sportu ale musí striktně dbát na sledování studijního prospěchu, docházky a studijní disciplíny,“ dodal první náměstek Roman Zarzycký.

Město Plzeň má ve schváleném rozpočtu alokovanou částku na podporu těchto akademií ve výši 13 milionů korun.

 

foto: Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24