QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň bude patřit malým umělcům. Chystá se ZUŠ Open

22.05.2019 20:33

Na přelomu května a června se v Plzni rozehraje happening ZUŠ Open. Malí umělci nabídnou v ulicích města společnou radost z hudby, tance, divadla, výtvarného umění a dalších aktivit.

Zámeček

Třetím rokem letos ožijí ulice, náměstí a další veřejné prostory v Plzni i po celé ČR pestrým programem. Ten bude v režii základních uměleckých škol v rámci ZUŠ Open. Své síly spojí 420 „zušek“. Letos poprvé ve dvoudenním termínu od 31. května do 1. června.

V Plzni bude program ZUŠ Open na pódiu na náměstí Republiky. Patronkou ZUŠ Open je pěvkyně Magdalena Kožená. Na společném happeningu se představí sbory i sólisté škol z celého Plzeňského kraje. Výtvarná část programu bude 1. června v Křižíkových sadech – u Proluky, kde ZUŠ Zámeček připravuje od 14 hodin výtvarný workshop s názvem Cesta kolem světa – Maska. V Šafaříkových sadech lze strávit sobotní odpoledne v Trnkově zahradě, kde bude výstava pod širým nebem, herní odpoledne i piknik v režii ZUŠ Trnka.

Program pro širokou veřejnost napříč hudebními obory i žánry je zdarma. Více informací naleznou zájemci na stránkách www.zusopen.cz.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24