Plzeň bude pokračovat v podpoře házené. V plánu je stavba nové haly

25.02.2020 21:51

Město Plzeň a Nadační fond na podporu plzeňské házené podepsali novou smlouvu o podpoře. Házenkářská akademie letos získala 1,5 milionu korun. 

1

Nadační fond na podporu plzeňské házené je zařazen mezi akademie podporované z rozpočtu města. Sdružuje kluby Talent Plzeň při Bolevecké základní škole a DHC Plzeň.

"Jsem rád, že město Plzeň podporuje vybrané akademie koncepčním způsobem a ty mají jistotu finančních prostředků na čtyři roky dopředu,“ uvedl první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký.

Při slavnostním podpisu v úterý 25. února byli přítomni nejen zástupci obou klubů a Nadačního fondu, ale také talentované hráčky a hráči obou seniorských klubů. Přítomní se shodli na nutnosti dovybudování infrastruktury v podobě nové haly, která by sloužila zejména pro účely házené, kdy je velmi těžké pokrýt se současnou kapacitou objem tréninků a často i zápasů.

Dámský klub v této sezoně bojuje o návrat do česko-slovenské nejvyšší ligy, zatímco muži chtějí znovu uspět v play-off a do Plzně dovézt extraligový titul.

Plzeň letos na házenkářskou akademii přispěla 1,5 milionem korun a s touto částkou se počítá ve střednědobém výhledu rozpočtu až do roku 2023.

Město podporuje celkem 11 miliony korun už šest akademií. Kromě házenkářské je to fotbalová, hokejová, triatlonová, tenisová a nově i atletická

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24