Plzeň bude poprvé hostit mistrovství republiky aerobiku

04.10.2017 15:01

Šampionát ve sportovním aerobiku, fitness týmech a Aerobic team show ve všech věkových kategoriích proběhne od 6. do 8. října v městské sportovní hale na Slovanech.

aerobic

Mistrovství pořádá klub Aerobik klub LADY Plzeň ve spolupráci s Českým svazem aerobiku a vůbec poprvé v historii proběhne v Plzni.

„Do Plzně se sjedou špičky českého a často i světového sportovního aerobiku. Těšit se můžeme na zástupce národní aerobikové elity včetně úspěšných medailistů z jarního Mistrovství Evropy, které se konalo v Karlových Varech. Kolem 750 závodníků předvede to nejlepší, s čím se hodlají představit na blížícím se Mistrovství světa v holandském Leidenu,“ láká diváky a fanoušky za organizátory Eva Fajfrlíková.

Šampionát zahájí v pátek 6. října ve 14 hodin základní kola žen kategorie kadet (11 - 13 let) a  junior (14-16 let), v sobotu 7. října pak proběhnou semifinálová kola sportovního aerobiku a fitness týmů, v 18 hodin bude na programu první finále, kde již půjde o medaile a to v kategorii Aerobic Team Show, kde má Plzeň svá zastoupení ve dvou věkových kategoriích.

V neděli 8. října se mohou fanoušci těšit na finále MČR za účasti kamer České televize. Plzeňský pořádající klub má na šampionátu hned čtyři závodnice ve čtyřech věkových kategoriích. Viktorii Hejlovou v kategorii 8 až 10 let, Emmu Přibylovou v kategorii 11 až 13 let, Elišku Pechmannovou, medailistku z loňského ME v kategorii 14 až 16 let a Elišku Fajfrlíkovou, úspěšnou plzeňskou závodnici a medailistku z ME a MS.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24