QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň čekají další policejní manévry! V pohotovosti budou těžkooděnci i vrtulník

13.11.2019 14:52

Plzeň zažije další mimořádné policejní manévry. V ulicích města se odehrají už ve čtvrtek kvůli utkání českých fotbalistů s Kosovem. Policie povolá do akce i speciální techniku.

DSC03441

Český fotbalový národní tým čeká už ve čtvrtek důležité kvalifikační utkání proti Kosovu. Odehraje se v plzeňské Doosan Areně. Ve velkém se na zápas připravují bezpečnostní složky.

Krajské policejní ředitelství připravilo další mimořádné opatření. "Na dodržování vnitřního pořádku a bezpečnosti nejen v bezprostředním okolí fotbalového stadionu budou dohlížet mimo jiné i policisté pořádkové jednotky. Bezpečnost a plynulost silničního provozu budou zajišťovat hlídky dopravní policie. Do policejního opatření byli nasazeni mimo jiné členové antikonfliktního týmu a policisté z oddělení služební kynologie se služebními psy," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

Policie do terénu opět vyšle speciální techniku a dění ve městě bude mít pod dohledem i z ptačí perspektivy. "Před zápasem, během jeho průběhu a po skončení budeme tak jako obvykle průběžně shromažďovat a vyhodnocovat aktuální informace. K tomu nám bude pomáhat vrtulník a také mobilní monitorovací centrum. Situaci a chování nejen fanoušků obou týmů budeme monitorovat jednak v bezprostřední blízkosti sportovní arény, v centru města, ale i přilehlých městských částech. Pod dohledem policistů budou samozřejmě i všechny příjezdové cesty do Plzně," dodává policejní mluvčí.

Na bezpečnostním opatření se bude ve velké míře podílet také městská policie. Ta bude mít v pohotovosti na osm desítek strážníků. Další podrobnosti se dočtete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24