Plzeň chystá nový zážitkový okruh Spejbla a Hurvínka

26.08.2021 10:50

Nový zážitkový okruh Spejbla a Hurvínka má vést okolím Boleveckých rybníků. Jak bude vypadat a kdy se otevře? Ptali jsme se náměstka Romana Zarzyckého.

Hurvínek a Spejbl foto Milan Janoch

Město tímto novým okruhem nejen připomene Josefa Skupu, slavné loutky Spejbla a Hurvínka, ale podpoří také turismus a volnočasové aktivity občanů.

"Bude se jednat o 10 stanovišt v délce 5 kilometrů v okolí Boleveckých rybníků. Start bude na hrázi Šídloveckého rybníku, pokračovat se bude přes Kolomaznou pec, nový podchod u obchvatu na Třemošnou, pískovcovou skalku Pupek, Sofronku, novou lávkou u Kamenného rybníku až k Třemošenskému rybníku," vysvětluje Roman Zarzycký, 1. náměstek primátora města Plzně.

U každého stanoviště si zacvičí jak dítě, tak rodič, poslechne si přes QR kód dialog Spejbla a Hurvínka k danému místu. "Budou se moci vyfotit se sochou Spejbla a Hurvínka, sochy budou až do výšky 2 metrů," říká dále náměstek.

Pětikilometrový sportovně zážitkový okruh Spejbla a Hurvínka by se měl otevřít v listopadu. Spejbla a Hurvínka si ale můžete připomenout už dnes, ve čtvrtek 26. srpna. "Zvu zejména děti, od 17 hodin proběhne hra Nezvaný host divadla Spejbla a Hurvínka na Sportmanii Plzeň za Plazou," upřesnil Zarzycký.

ilustrační foto Milan Janoch

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24