Plzeň dá peníze dobrovolným hasičům na MHD. Do jejich řad láká další členy

24.02.2019 11:04

Plzeň dál láká do řad dobrovolných hasičů nové členy. Jedním z benefitů jsou i příspěvky na veřejnou dopravu. Ty nebudou chybět ani v letošním roce.

FOTO_QAP_CZ (2)

Město Plzeň i v letošním roce poskytne benefit pro členy jednotek svého Sboru dobrovolných hasičů, a to příspěvek na jejich dopravu v městské hromadné dopravě.

Radní města Plzně schválili, že na tento účel uvolní půl milionu korun. Zajištění benefitů a zlepšení podmínek dobrovolných hasičů je součástí dlouhodobé snahy města, které tím chce zvýšit prestiž a povědomí o této veřejné službě i zatraktivnit činnost v jejich jednotkách.

 

„Není to jen koníček, dobrovolní hasiči naplňují poslání pomáhat a zachraňovat ve volném čase, bez nároku na odměnu. Toto si uvědomujeme, a proto jim chceme poskytovat lepší podmínky. Benefit v MHD se osvědčil, proto s ním počítáme i letos,“ uvedl radní pro oblast bezpečnosti Martin Zrzavecký.

 

Finanční dar na dopravu ve výši dva tisíce korun ročně bude poskytnut každému členovi jednotky Sboru dobrovolných hasičů zřizované statutárním městem Plzeň (jeho městskými obvody), který má uzavřenou dohodu o členství v jednotce sboru dobrovolných hasičů s jejím zřizovatelem, a který v uplynulém kalendářním roce splnil předepsaný rozsah odborné přípravy podle Řádu výkonu služby v jednotkách HZS, SDH obcí a SDH podniků (v platném znění) a má platnou lékařskou prohlídku.

Řady dobrovolných hasičů v Plzni by se měly dál rozšiřovat...

Město Plzeň se snaží doplňovat stavy jednotek Sboru dobrovolných hasičů, před časem spustilo i kampaň nazvanou Staň se dobrovolným hasičem. Důvodem bylo to, že dobrovolní hasiči postupně stárnou, přičemž nových členů nepřibývá tolik, kolik je třeba. Projekt proto primárně cílil na mladé lidi. Radnice i městské obvody se snaží zvyšovat atraktivitu členství u dobrovolných hasičů, postupně jim vylepšují zázemí, techniku a vybavení jednotek.

V Plzni působí 16 jednotek dobrovolných hasičů, mají kolem 250 členů. Jednotky sboru dobrovolných hasičů jsou jednou ze základních složek integrovaného záchranného systému, jejich existence je zakotvena v zákoně, obec má povinnost je zřídit.

Zdroj: Magistrá města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24