QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň i města v regionu už září, vánoční stromy se rozsvítily -FOTKY

02.12.2018 20:22

Advent je tady. Na první adventní neděli, tedy 2. prosince, se rozsvítily vánoční stromy nejen v Plzni, ale i ve městech po celém Plzeňském kraji.

strom1 strom1
strom_Plzenstrom1strom prestice 1strom prestice2strom presticestrom prestice5strom prestice4strom prestice7strom prestice6strom Klatovyrozsvícení stromu plzen

Na náměstí Republiky v Plzni stojí 14 metrů vysoká douglaska tisolistá, která se rozsvítila úderem 18. hodiny v neděli 2. prosince. Stejně tak se v neděli rozsvítil strom i na druhém městském obvodu na Slovanech.

Rozsvícení stromu v Plzni sledovaly tradičně stovky lidí, plzeňské náměstí Republiky opět zaplnily davy. Kulturní program k rozsvícení stromu začal už odpoledne v 16 hodin.

Velký zájem byl o rozsvícení vánočního stromu i v Přešticích. Tady poslední rok rozsvěcují strom stojící v parčíku u náměstí. Stromy od neděle září i v dalších městech, například v Nepomuku, Železné Rudě, ve Stříbře nebo ve Starém Plzenci.

Některá města rozsvítila vánoční stromy už před první adventní neděli. Například na klatovském náměstí září vánoční strom od pátku 30. listopad, v Domažlicích od soboty 1. prosince.

Ve většině měst bude probíhat po celý advent i řada předvánočních akcí.

foto: Milan Svoboda, Milan Janoch, fcb Město Klatovy

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24