QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň má další malé strážníky! Pasování se dočkala dvacítka dětí - FOTKY

14.06.2018 10:39

Slavnostním vyřazením skončil další cyklus společného kroužku městské policie a Radovánku Malý strážník. Nové strážníky "uvedl" do funkcí sám primátor.

IMG_8802[1]
IMG_8802[1]IMG_8723[1]IMG_8725[1]IMG_8749[1]IMG_8756[1]IMG_8765[1]IMG_8762[1]IMG_8773[1]

Celkem dvacítka dětí, která absolvovala kroužek "Malý strážník", se dočkala oficiálního přijetí u primátora. Se všemi poctami tak proběhlo pasování ve velkém stylu.

Kroužek funguje v Plzni už od školního roku 2015/2016 ve spolupráci Střediska volného času Radovánek, městské policie a odboru bezpečnosti a prevence kriminality. Ani v letošním ročníku se děti rozhodně nenudily. "V rámci zájmového kroužku se děti seznámily nejen s riziky, která na ně mohou venku na ulici v životě čekat a jak se s nimi vypořádat, ale také navštívily místa, kam se jen tak běžný občan nedostane. Děti se mohly například podívat do prostor základny Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje, vyrazily také za hasiči na stanici HZS Plzeň Košutka, navštívily LZS  v Líních nebo zavítaly přímo na velitelství Městské policie Plzeň," přibližuje mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Jako tradičně se i letošní nováčkové dočkali oficialit přímo na radnici, kde proběhlo slavnostní zakončení ročníku a také pasování na strážníky. "Jsem rád, že formou kroužků a mimoškolních aktivit seznamujeme ty nejmenší s prací městské policie a záchranných složek. Doufám, že v budoucnu se někteří z nich stanou právě strážníky a rozšíří tak řady naší městské policie,“ uvedl primátor města Martin Zrzavecký.

Na slavnostním aktu nechybělo předávání absolventských listů, děti si odnesly i drobné dárky. 

FOTO: Městská policie Plzeň

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24