QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň má NEJ zdravotní sestřičku z celé České republiky

23.09.2020 10:01

Z dvanácti zdravotních sester z celé České republiky zvítězila ve veřejném online hlasování o Nej sestřičku 2020 Marcela Prayerová, vrchní sestra z Kliniky infekčních nemocí a cestovní medicíny FN Plzeň.

ie1oz836l4.Prayerova

Cílem již 12. ročníku soutěže BATIST Nej sestřička je především poděkovat sestrám a nelékařským pracovníkům za jejich celoroční práci a nasazení.

V letošním roce je situace na zdravotním poli nebývalá, všichni se potýkáme s novou situací a pro pracovníky ve zdravotnictví je to nepředstavitelně náročné období. Přestože je práce zdravotníků náročná i v běžné situaci, letos se jedná o extrémní nasazení. Je nám ctí, že můžeme alespoň takto přispět k ocenění jejich práce a poděkovat za jejich přístup a obětavost,“ řekl Tomáš Mertlík, generální ředitel společnosti Batist Medical.

3j8f3gk11x.HML-9839

O vítězce letošního ročníku rozhodla veřejnost prostřednictvím hlasování na webových stránkách www.nejsestricka.cz. V soutěži hlasovalo celkem 5 672 účastníků a vítězkou se stala Marcela Prayerová s celkem 1007 hlasy.

Marcela Prayerová pracuje jako vrchní sestra na Klinice infekčních nemocí a cestovní medicíny ve Fakultní nemocnici Plzeň. Má na starosti správně nastavený ošetřovatelský proces a zodpovídá za lidi, kteří na oddělení pracují. Podílí se i na dalších projektech, například na jaře na oddělení zaučovali příslušníky armády, kteří se potom zapojili do zajišťování výtěrů, spolupracují se Zdravotnickou záchrannou službou Plzeňského kraje a nacvičují oblékání do speciálních obleků s filtroventilační jednotkou pro případ setkání s vysoce nakažlivými onemocněními jako je například ebola nebo SARS. V rámci své praxe strávila jako zdravotnice tři čtvrtě roku v Rusku. Miluje sport a odpočinek s knížkou.

„Z vítězství mám velkou radost, ale současně vidím, s jak velkým osobním nasazením denně pracují finalistky, ale také sestřičky z našeho oddělení, a jistě i z ostatních nemocnic. Takové ocenění by se zasloužila každá, která bere svou práci jako poslání,“ říká Marcela Prayerová, BATIST Nej sestřička 2020. „Velkou odměnou a motivací pro mě bylo setkání s ostatními finalistkami, možnost poznat úžasné kolegyně – sestřičky z jiných nemocnic a užít si společný čas, který jsme spolu strávily,“ dodává.

Foto: oficiální stránky soutěže Nej sestřička

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24