QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň navýšila dotaci pro atletickou akademii, náměstek Zarzycký dostal oštěp

22.04.2021 6:30

Atletickou akademii při AK Škoda podporuje i město Plzeň. "Dotaci jsme navýšili na 1,2 milionu korun," uvedl náměstek Zarzycký. A protože má klub mistra ČR v oštěpu, věnoval městu oštěp. 

zarzycký akademie atletika

V loňském roce vznikla v Plzni při klubu AK Škoda Plzeň zcela první atletická akademie v ČR. AK Škoda vychovává stovky sportovců a dosahuje medailových výsledků nejen na domácích závodech, ale i mezinárodních. Akademii podporuje kromě Plzně i Plzeňský kraj. Svěřenci AK Škoda trénují na městském atletickém stadionu ve Skvrňanech.

„Vzhledem k úspěchům klubu, kvalitní práci o mládež, ale i zjištěným ročním nákladům akademie v loňském roce jsme se rozhodli, že navýšíme podporu atletické akademii v letošním roce o 200 tisíc korun. V této nelehké době se jedná opravdu o významný počin,“ sdělil první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký.

AK Škoda je aktivní i v pořádání závodů. "Loni hostil Mistrovství České republiky dospělých a v letošním roce bude v srpnu hostit mistrovský závod pro atlety do 22 let," dodal Zarzycký.

Při slavnostním podpisu smlouvy poděkoval 1. náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký za příkladnou reprezentaci města a popřál klubu a atletům mnoho úspěchů.

"Městu Plzni patří velké poděkování na podporu a rozvoj našeho areálu. Vzhledem k našim současným výsledkům v oštěpu, kdy máme mistra republiky do 22 let Kryštofa Kozače a vícemistra v této kategorii Radka Judu a v juniorkách mistryni republiky Petru Sičákovou, daruje Vám klub jako poděkování tento oštěp,“ sdělil předseda klubu Miloslav Plašil při předání daru.

Náměstek Zarzycký má sport ve své gesci a má k němu blízko. Úspěchy plzeňských sportovců sleduje. „Zejména budu sledovat start Terezy Petržilkové na olympijských hrách v Tokiu a výkony bratrů Forejtů a Lindy Suché na evropských a světových soutěžích,“ prozradil Roman Zarzycký.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24