Plzeň opraví most v Těšínské ulici. Uzavírka startuje 7. července - FOTKY

29.06.2020 13:02

Zchátralý most chce město zrekonstruovat během letních prázdnin. Oprava si vyžádá úplnou uzavírku pro osobní automobily, pro MHD zůstane zachován vždy jeden jízdní pruh.

4
4123

"Od 7. července do 31. srpna 2020 opravíme most přes řeku Úslavu na Doubravce. Oprava je nutná z důvodu špatného stavu vozovky a vyměnit se musí také mostní závěry. Celkové náklady na opravu jsou 1,7 milionu korun včetně DPH,“ uvedl ředitel Správy veřejného statku města Plzně Milan Sterly.

"Provedeme celoplošnou opravu obrusné vrstvy asfaltu v tloušťce 50 milimetrů. Vyměnit také musíme dožilé a nevyhovující dilatační mostní závěry a na závěr provedeme obnovu vodorovného dopravního značení. Realizace se bude provádět při uzavírce vždy poloviny mostu, a to z důvodu zachování jízdního pruhu pro provoz městské hromadné dopravy. Úplná uzavírka pro osobní dopravu je stanovena od 7. července do 31. srpna. Objízdná trasa pro automobily je stanovena Rokycanskou ulicí nebo přes nově zrekonstruovanou Mohylovou ulici a most přes Úslavu v Chrástecké ulici,“ vysvětlila Andrea Fojtíková, technická náměstkyně Správy veřejného statku města Plzně.

"Most přes Úslavu byl postaven v roce 1973, celková délka je téměř 73 metrů, z toho délka přemostění 57,8 metru. Šířka mostu činí 16,85 metru. Jedná se o most železobetonové konstrukce s monolitickými opěrami,“ popsal Václav Šašek, technik mostů ze Správy veřejného statku města Plzně.

FOTO: město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24