QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň otevře kurzy sebeobrany. Odstartují už v září

27.07.2019 8:10

Oblíbené kurzy sebeobrany pro ženy budou v Plzni pokračovat i letos. Nácvik probíhá i ve tmě, hluku nebo s použitím baterek.

Projekt Sebeobrana pro ženy vstoupí v září v Plzni do devátého ročníku. Kurzy dosud prošlo 350 účastnic. Tréninky se konají pod vedením instruktorů 4. Policejního klubu MuSaDo Plzeň dva dny v týnu vždy po hodině a půl v tělocvičně Bezpečnostně právní akademie v Tylově ulici.

Cílemvprojektu je seznámit ženy s prevencí, psychologickými, strategickými, taktickými a hlavně s technickými prvky sebeobrany. Nejdůležitější součástí výcviku zejména druhého a třetího stupně je nácvik modelových situací, aby se reakce žen na případný útok zautomatizovaly. Instruktoři se snaží ženám maximálně přiblížit stresový faktor, který při případném útoku hraje hlavní roli. V praxi to znamená, že nácvik probíhá v terénu, ve ztížených podmínkách. Například ve tmě, hluku s použitím baterek a podobně

Na kurzy přispívá město Plzeň. "Náš odbor se podílí na úhradě nákladů za kurzovné, finanční spoluúčast zájemkyň je stanovena na začátku každého ročníku,“ uvádí Andrea Gregorová z Odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně, kterou mohou zájemkyně o kurzy kontaktovat. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24