QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň ovládne Mezinárodní folklorní festival. Hlavním tématem bude pivo!

06.06.2019 11:59

Plzeň bude v příštích dnech opět po roce patřit Mezinárodnímu folklornímu festivalu CIOFF. Ústředním tématem letošního ročníku bude pivo a vše, co k němu patří.

profilovka-2019

Tradičně druhý červnový víkend proběhne již 23. ročník Mezinárodního folklorního festivalu CIOFF® Plzeň 2019. Cílem festivalu je prezentace tradičních lidových tanců a hudby.

Festivaloví diváci ale mají zároveň možnost seznámit se i s novými směry lidové hudby a tance, které se více či méně tradičním projevem inspirují. Pro diváky je připraven bohatý hudební a taneční program, ale také možnost se do tance zapojit v rámci tanečních dílen jak českého, tak i zahraničního folklorního tance, které povedou samotní účastníci festivalu. Na žádný z pořadů se nevybírá vstupné. I v letošním roce se vedle domácích plzeňských souborů, moravských a samozřejmě slovenských hostů představí také zahraniční účinkující z Rumunska a německé Lužice. Soubory z největší dálky letos zavítají až z dalekého Mexika a exotické Indonésie.

Od pátku 7. června až do neděle 9. června se bude program odehrávat převážně na hlavní festivalové scéně "U Branky“ ve Smetanových sadech. Částečně se představí vybraní hosté i na scéně Historického víkendu na náměstí Republiky.

V neděli proběhne od 14 hodin ještě samostatný pořad na návsi obce Dýšina a nově poprvé v rámci festivalu ožije i plzeňská čtvrť Doubravka v rámci akce "Doubravecké folklorní odpoledne“od 14 na Habrmannově náměstí.

Hlavním tématem letošního ročníku je pivo a vše, co se okolo tohoto plzeňského fenoménu točí. Speciálním tematickým pořadem se připojíme k oslavám 60. výročí Pivovarského muzea v Plzni ("Když máš smutek na duši, plzeňský tě potěší!“ – 7. 6. od 19:45 hod, scéna U Branky) a v rámci společného pořadu rádi představíme folklorní soubory Plzeňska ("Plzeňáci“ – 8. 6., 19:30, scéna U Branky.)

Podrobný program včetně profilů letošních účinkujících naleznete na internetové stránce festivalu www.mffplzen.eu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24