Plzeň prohrála potřetí v sezóně. Tentokrát s Mladou Boleslaví 2:4

17.09.2021 9:36

Indiáni svedli netradičně další extraligový souboj ve čtvrtek 17. září. A byla to obrovská bitva, však fanoušci viděli v první polovině utkání jediný gól.

Hokej ilistrační foto Milan Janoch

Utkání nezačalo pro Škodovku vůbec vesele. Po první třetině však odcházeli do šaten s úsměvem na tváři a se skorem 1:0.

Prostřední dějství opět nezačalo pro domácí vůbec dobře. Furch ještě dokázal zlikvidovat střelu Kousala, jenomže na dorážku Ondřeje Najmana z levého kruhu už byl krátký. A to nebylo vše. V následující minutě Miloš Kelemen našel z levé strany u vzdálenější tyče Davida Šťastného, který zavěsil pod víko. Bruslaři rázem vedli. Závěr druhé periody už zase patřil domácím. Michal Bulíř se nejprve neprosadil z rychlého přečíslení, z další šance už ale mířil do černého, když bekhendem pohotově zavěsil pod víko. Po čtyřiceti minutách tak kostka nad ledem ukazovala vyrovnaný stav.

Na začátku třetí třetiny Boleslav pykala za svou nedisciplinovanost, v početní výhodě mohl završit hattrick Michal Bulíř. K něm se přívětivě odrazil kotouč, z pravého kruhu ho ovšem poslal jen do betonu Krošelje. Bruslaři už při rovnovážném stavu na ledě odpověděli akcí Šťastného, ten obdržel ideální přihrávku v situaci dva na jednoho, ovšem místo přesnosti volil razanci. Z následující akce už ale šla Mladá Boleslav znovu do vedení. Adam Jánošík obdržel ve středním pásmu přihrávku, hostující obránce s pukem objel branku Furcha a následně černý nesmysl propasíroval do sítě u druhé tyče. V polovině závěrečné třetiny dostali hosté krátce po sobě dvě výhody o jednoho muže, Furch tentokrát zavřel svou bránu. Pět minut před koncem už ale kapituloval počtvrté a hosté se dostali do trháku. V situaci dvou na jednoho zakončoval z pravé strany Petr Kotala, plzeňský brankář byl nyní zcela bez šance. V závěru dostala Škodovka ještě šanci v podobě přesilové hry, navíc hrála v šesti, nicméně hosté vše odbránili. Plzeň tak prohrála potřetí v sezóně, tentokrát s Mladou Boleslaví 2:4.

Miloš Říha za HC Škoda Plzeň komentuje zápas takto: „První třetina byla jasně v naší režii, měli jsme pohyb a agresivitu. Vedení 1:0 nebylo špatné. Následně jsme měli další šance, ale soupeři jsme ve skóre neodskočili. Efektivita je nízká. Po vyrovnání jsme lehce znervózněli a krátce po tom jsme dostali druhý gól. Pohyb ve druhém dějství nebyl podle našich představ. Do zápasu jsme se vrátili, dokázali jsme soupeře opět dostat pod tlak. Ani třetí třetina z naší strany nebyla špatná, byli jsme aktivní, ale udělali jsme dvě chyby, které rozhodly zápas. Velmi těžko se to hodnotí, dnešní utkání jsme sehráli o mnoho lépe, než v úterý v Olomouci.“

 

Branky a nahrávky: 11. Bulíř (Kantner, Kodýtek), 40. Bulíř (Kantner, Dzierkals) – 35. Najman (P. Kousal, Ševc), 36. Šťastný (Kelemen, Pýcha), 48. Jánošík (Adam Raška I, Šťastný), 55. Kotala (Jan Eberle, Claireaux). 

Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4.

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24