QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň rozvoní vůně vepřových hodů. Sezona zabijaček je tady!

18.01.2019 19:15

Milovníci zabijačkových pochoutek si v nejbližších dnech přijdou na své. Na mnoha místech v Plzni se chystají tradiční zabijačkové hody. Přinášíme tipy, kam vyrazit ochutnat!

Zabijačka na Plovárně Hradiště.

Sérii zabijačkových hodů zahájí Plovárna Hradiště v Plzni, která vepřové dobroty nabízí po celý víkend 19. - 20. ledna. O akci jsme psali ve článku zde.

Zabijačkové hody chystá i restaurace Tunel v Lobzích, kde v sobotu od 10 do 17 hodin ochutnáte vše od polévky „prdelačky“ přes jitrnice po krvavou tlačenku.

Ve stejnou dobu proběhne zabijačka také v Plzni na Bolevecké návsi. „Zabijačka a hody s ní spojené patří k oblíbeným akcím, které každoročně pořádá městský obvod Plzeň 1. V letošním roce zahájíme sérii vepřových hodů na Bolevecké návsi, pokračovat se pak bude v únoru na Košutce a v březnu zavítáme s masopustní veselicí i na Vinice,“ říká starostka obvodu Helena Řežábová. Lidé si pochutnají na domácích zabijačkových specialitách, zahřeje je svařák či medovina a jako zákusek určitě ocení něco sladkého. K zabijačce patří i muzika, součástí doprovodného programu bude vystoupení Pětatřicátníků a Švejk bandu Michala Karpíška.

První únorovou sobotu se chystá "Pivovarská zabijačka v Purkmistru". Akce začíná v 11:30 h komentovanou ukázkou výroby a zpracování masa i s ochutnávkou. Pro ty, kteří si v sobotu rádi přispí, se bude to samé opakovat ještě ve 13:30 h.

Plzeňský Prazdroj zve k hodování nad nádvořím u zahradního pavilonu Formanka v sobotu 9. února. Od 12 do 17 hodin zde budou probíhat vepřové hody, na kterých nebude chybět muzika, pivo a zabijačkové speciality.

Ovar, jitrnice, guláš a další řeznické lahůdky budou k ochutnání 9. února také na "Zabijačce v Lokále Pod Divadlem". Připraven bude vnitřní i venkovní výčep a zabijačkovou atmosféru dokreslí kapela. Na zahřátí budou pod venkovním stanem spuštěné teplomety.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24