QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň v září ožije mnoha kulturními akcemi. Máte se na co těšit

03.09.2021 7:00

Září ve znamení kulturních akcí. Těšit se můžete na festival pouličního umění, na hudební večer a komentované procházky. Chybět nebude ani tradiční pivo s rektorem.

2

Pilsen Busking Fest - 2. – 5. září, centrum Plzně

Festival pouličního umění přivede do ulic města hudebníky, divadelníky, akrobaty či výtvarníky, připraví i program pro rodiny s dětmi.
Více jsme psali zde.

 

Žebřík - 3. září, DEPO2015

Hvězdy české hudební scény se sejdou v Plzni. Po covidovém lockdownu je naplánováno slavnostní vyhlášení hudební ankety Žebřík za roky 2019 a 2020. Koncertují např. Miro Žbirka, Michal Prokop, Anna K, Marpo a další. Akci moderují Žofie Dařbujánová a Marek Taclík. 
Více jsme psali zde.

 

Plzeňské dvorky - 11. září, různá místa

Lidé se mohou vypravit za tajemství plzeňských dvorků v centru města i ve čtvrti Petrohrad. Připraveny jsou i komentované okruhy.
Více jsme psali zde.

 

Den v kampusu - 21. září, univerzitní areál Bory

Západočeská univerzita (ZČU) v Plzni oslaví 30. výročí svého založení festivalem. Od 14 hodin se na dvou pódiích budou střídat profesionální i studentské kapely. Vystoupí Donnie Darko, Milan Samko, Blue Chesterfield či Ida The Young. Na své si přijdou také příznivci slam poetry. Vyvrcholením bude koncert kapely Tata Bojs. Vstup je zdarma.
Více jsme psali zde.

 

Víkend otevřených ateliérů, Plzeň tvořivá - 25. a 26. září

Návštěvníkům budou zdarma otevřeny ateliéry umělců i výstavní síně, budou si moci vyzkoušet tvořit na různých workshopech. Plzní bude jezdit ‚umělecká‘ tramvaj, koná se i ARTparty.
Více jsme psali zde.

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24