Plzeň vedla o dvě branky, nakonec prohrála. Olomouc vyrovnala sérii

19.03.2019 19:42     19.03.2019 20:31

Ve druhém zápase čtvrtfinálové série play off hokejové extraligy vedla Škodovka po dvanácti minutách 2:0. Olomouc nakonec dovedla zápas do prodloužení a zvítězila 3:2.

min_https

Škodovka byla po včerejším vysokém vítězství nad kohouty 8:1 jasným favoritem dnešního druhého čtvrtfinálového duelu. Trenéři Olomouce tentokrát poslali do branky místo Lukáše gólmana Konráda.

První šanci zápasu si sice vypracovali kohouti, ale skóre otevřeli indiáni. V osmé minutě inkasoval Konrád po střele Poura. O čtyři minuty později už domácí vedli 2:0 díky trefě Pulpána.

Olomouc se pak marně snažila prostřelit pozorného Frodla v domácí brance. Ve 29. minutě měl kontaktní branku na dosah Káňa, ale nakonec jen zazvonila tyč plzeňské svatyně.

V poslední dvacetiminutovce se dostal do velké šance ve 42. minutě Kracík, Konrád ale jeho střelu zlikvidoval. Hosté pak předvedli velký obrat, když Frodla prostřelil Holec. Hanáci zvýšili tlak a na závěr zkoušeli hru v šesti, kterou zúročil Jergl a vynutil si prodloužení. Utkání nakonec rozhodl v 63. minutě Holec.

"Musíme hrát 60 minut. Po 40 minutách jsme měli utkání dobře rozehrané, ale musíme se zlepšit a všichni hráči musí dělat černou práci. Ve třetí třetině to nebylo ono. Je to play off, soupeř věděl, že musí se stavem něco udělat a my se musíme zlepšit. Hrát na puku. Do Olomouce odjedeme za stavu 1:1 a uděláme maximum, abychom to domácím znepříjemnili a odjížděli z Olomouce za stavu 3:1. Série může být dlouhá," okomentoval duel trenér Plzně Ladislav Čihák.

Čtvrtfinálová série se tak přesune v pátek na Hanou za stavu 1:1. Už teď je jisté, že oba soupeři změří síly znovu v Plzni, pátý zápas se odehraje v Home Monitoring Aréně v úterý 26. března.

Plzeň: D. Frodl - N. Jones, Moravčík, Čerešňák, Allen, Vráblík, Pulpán - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Indrák, Kracík, V. Němec - Stach, V. Nedorost, D. Kindl - Preisinger

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Dujsík, Švrček - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, Nahodil, Laš - Holec, Kolouch, J. Káňa 

FOTO: hcplzen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24