QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň zná Trenérku roku mládeže za rok 2018 - FOTKY

13.03.2019 13:56

Titul pro plzeňskou Trenérku roku mládeže za loňský rok obhájila Lucie Plašilová. Trenérka atletiky v oddíle AK Škoda Plzeň získala stejné ocnění i za rok 2017.

Lucie-Plasilova-(uprostred)
Lucie-Plasilova-(uprostred)Lucie-Plasilova-(vlevo)Adela-HasmanovaVera-Jordanovova

Držitelkou titulu pro plzeňskou Trenérku roku mládeže za rok 2018 se stala Lucie Plašilová, bývalá reprezentantka v hodu kladivem.

Mezi trojici nejlepších patří dále trenérka aerobiku Adéla Hasmanová (Studio J&A Plzeň) a Věra Jordanovová (DHC Plzeň - házená).

Ocenění Lucie Plašilová převezme v průběhu slavnostního vyhlášení Sportovce Plzně 2018 v kategoriích žactva a dorostu. To připravuje Nadace sportující mládeže pod záštitou primátora města Plzně Martina Baxy a uskuteční se ve čtvrtek 21. března v obřadní síni plzeňské radnice.

Mezi hlavní kritéria pro výběr Trenéra roku patří především úspěchy sportovců ve věku do 19 let, na jejichž přípravě se daný trenér podílel.

Lucie Plašilová se v roce 2018 podepsala pod úspěchy dvojčat Forejtových či kladivářky Kateřiny Skypalové. Ta byla v loňském roce sedmá na MS juniorů a stala se mistryní ČR v kategorii juniorů a U23. Jakub Forejt byl devátý na MS U20 v hodu diskem a stal se mistrem ČR v disku do 22 let. Michal Forejt obsadil dvacáté místo na MS v hodu diskem, byl sedmý na Evropském zimním poháru ve vrzích (nejlepší české umístění) a posbíral celkem 5 medailí z MČR.

Adéla Hasmanová pracuje s dětmi již řadu let. V roce 2009 sestavila své první dětské soutěžní týmy, připravila choreografii, sestřihala hudbu, navrhla kostýmy a vydala se na první závody. V roce 2018 sestavila celkem 17 choreografií, z nichž 14 sestav se nominovalo na MČR. Na stupních vítězů jich skončilo devět. Pět jejích svěřenkyň bylo díky svým výsledkům vybráno mezi cca 40 závodnic z celé ČR na výběrový „Camp nadějí gymnastického aerobiku“. V celorepublikové soutěži „Žij pohybem“ pak děvčata získala 2x titul pro mistra ligy a 3x titul pro vicemistra ligy. Tři týmy bojovaly na MČR Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz, kde získaly dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili.

Věra Jordanovová je dlouholetou trenérkou v klubu DHC Plzeň a obětavě se věnuje výchově mladých házenkářek. Na hřišti nebo v hale tráví každé odpoledne a házené obětuje i víkendy. V sezóně 2017/2018 působila současně u minižaček a starších žaček. S oběma družstvy dosáhla v loňské sezóně výrazných úspěchů. Minižačky výborně obstály v domácím Memoriálu Karla Šulce, kde v konkurenci družstev z celé republiky předvedly skvělé výkony a skončily na druhém místě. Starší žačky se z prvního místa v Plzeňské lize kvalifikovaly do nejvyšší soutěže – Žákovské ligy. V ní nepoznaly hořkost porážky, zvítězily ve všech 22 utkáních a radovaly se z titulu mistryň ČR. Kromě toho si odvezly i medaile z prestižních turnajů (1. místo Kynžvartský pohár, 2. místo Velká cena Prahy a 3. místo z Žirovnického turnaje).

Profily trenérů a další informace naleznete na www.sportovecplzne.cz.

FOTO: Nadace sportující mládeže

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24