QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská divadla ruší představení. Vstupenky mohou většinou diváci vrátit

10.03.2020 11:56     11.03.2020 9:30

Po dobu zákazu pořádání kulturních akcí pro více než 100 osob se ruší všechny produkce plánované ve Velkém divadle na Nové a Malé scéně. Představení ruší Alfa i Pluto!

1

Zákaz pořádání všech kulturních a uměleckých akcí s účastí nad 100 osob od 18 hodin v úterý 10. března postihl také Divadlo J. K. Tyla v Plzni.

"Po dobu tohoto zákazu divadlo ruší všechny produkce plánované na všech třech scénách – Velké divadlo, Nová scéna a Malá scéna. Vstupenky mohou diváci vracet od termínu neodehraného představení po dobu deseti pracovních dní v místě nákupu. V případě zakoupení vstupenek přes portál Plzeňská vstupenka se on-line platby a převody vrací automaticky na účet, ze kterého byly zaplaceny,“ sděluje mluvčí Divadla J. K. Tyla Martina Drbušková.

Večerní divadelní pokladny zůstanou zavřené, po tuto dobu lze využít pokladnu předprodeje ve Smetanových sadech 16, a to v pracovní dny od 9 do 18 hodin.

"Kompenzance s abonenty se bude řešit podle aktuální situace a délky tohoto opatření,“ dodává mluvčí s tím, že v tuto chvíli Divadlo J. K. Tyla do odvolání zastavuje prodej vstupenek na všechna představení.

Opatření kvůli koronaviru se dotklo také Divadla Alfa v Plzni. "Vzhledem k dnešnímu mimořádnému opatření vlády ruší Divadlo ALFA od 10.3.2020 do 20.3.2020 všechna představení, včetně veřejné premiéry Ťuk, ťuk, ťuk. Tučňák?! Vstupenky lze vrátit v místě zakoupení. Další program divadla bude upraven dle aktuální situace," uvádí Daniela Vítová z tiskového oddělení divadla.

Ve středu 11. března oznámilo rozhodnutí zrušit plánovaná představení také plzeňské Divadlo Pluto. "Veškerá představení, která budou spadat do zrušených termínů budou nahrazena v nejbližších možných náhradních termínech v měsících květen a červen tohoto roku. Sledujte náš facebook a webové stránky, kde budeme postupně zveřejňovat náhradní termíny za zrušená představení. Peníze za zakoupené vstupenky na zrušená představení budeme vracet až poté, co vám nebude vyhovovat termín náhradního představení. Kurzy dramstudia a zpěvstudia se ruší také do odvolání," informuje tým Divadla Pluto.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24