Plzeňská filharmonie pogratuluje Jiřímu Suchému k narozeninám koncertem

21.10.2021 13:01

K poctě jedné z neslavnějších postav české divadelní scény – Jiřího Suchého – se odehraje dnes 21. října od 19 hodin v Měšťanské besedě v Plzni koncert Jiří Suchý & Semafor & PF.

Měšťanská beseda foto QAP (8)

Plzeňská filharmonie pogratuluje Jiřímu Suchému k jeho devadesátinám koncertem. Ten se odehraje dnes 21. října od 19 hodin ve Velkém sále v Měšťanské besedě v Plzni. Společný koncert Divadla Semafor a Plzeňské filharmonie nese název Jiří Suchý & Semafor & PF. Zazní zde mimo jiné i nejznámější melodie Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra.

„Písničky Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra známe určitě všichni a tímto výjimečným koncertem jsme chtěli panu Suchému vzdát poctu za jeho přínos české kultuře a pogratulovat mu k hezkému životnímu jubileu. Koncert jsme zařadili do naší abonentní crossoverové řady, ve které se snažíme našim posluchačům přinášet každou sezónu neobvyklé hudební zážitky a já se osobně moc těším na písničky upravené pro spojení divadelního orchestru a Plzeňské filharmonie. Záštitu nad koncertem převzal primátor města Plzně Martin Baxa, který  jménem města Plzně panu Suchému také pogratuluje," říká Mgr. Lenka Kavalová, ředitelka Plzeňské filharmonie.

Diváci se mohou těšit na slavné skladby Včera neděle byla, Babeta, Zčervená, Tereza, Jó to jsem ještě žil, Klementajn a další. Jako sólisté vystoupí Markéta Procházková a Ivo Hrbáč, v druhé části večera zazpívá i sám Jiří Suchý a Jitka Molavcová. Hrát bude Orchestr divadla Semafor pod vedením Jiřího J. N. Svobody a Plzeňská filharmonie pod taktovkou svého šéfdirigenta Chuheie Iwasakiho. Na aranžmá skladeb se podíleli společně aranžér Marcel Kozánek a hudební skladatel Tomáš Ille.

Koncert se stejným programem se odehraje i o den později v Klatovech na Stálé divadelní scéně.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24