Plzeňská karta bodovala v soutěži Chytrá města pro budoucnost

16.01.2020 10:06

Plzeňské dopravní podniky se probojovaly do finále národní soutěže Chytrá města pro budoucnost 2019. Plzeňská karta získala v konkurenci 201 přihlášených prestižní ocenění.

DSC09921

O udělení certifikátu rozhodovala čtyřicetičlenná porota složena z odborníků z oblasti veřejné státní správy, akademické obce, odborných institucí a dalších, která hodnotila celou řadu kritérií.

"Jsme rádi, že Plzeňská karta získala v celorepublikové konkurenci další ocenění a že přispívá dobrému jménu dopravního podniku,“ říká Roman Zarzycký, 1. náměstek primátora a předseda představenstva Plzeňských městských dopravních podniků a dodává: „V předešlých letech získala Plzeňská karta ocenění například za nejlepší kartu veřejné dopravy v České republice, Českou inovaci roku nebo Quality Innovation of the Year za řešení dobíjení Plzeňské karty na bankomatech České spořitelny.“

Plzeňská karta porotu zaujala především svojí multifunkčností – běžně je využívána kromě dopravy i ve školství, kultuře, sportu, volnočasových aktivitách a dalších oblastech. Porotci se také zajímali o systém elektronického potvrzení o studiu, propojení s permanentkou FC Viktoria Plzeň nebo Senior pasem. Ocenili i stoprocentní kompatibilitu s In Kartou Českých drah.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24