QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská sportoviště upravují režim. Obava z šíření nákazy ovlivní téměř 80 akcí

12.03.2020 11:34

Městská sportoviště v Plzni přešla do omezeného režimu v souvislosti s rostoucím rizikem nákazy koronavirem. Sportovní kluby ruší velké akce a turnaje, odvolávají soustředěn a mění systémy tréniků. Většina akcí se uskuteční bez diváků.

První fotky opravené haly, jen jeden den po kolaudaci.

Největší plavecký areál v Plzni Bazén Slovany je pro veřejnost zavřený, zimní stadion zrušil volné bruslení, veřejnost má zákaz vstupu také na atletický stadion. Sportovní kluby ruší velké akce a turnaje, odvolávají soustředění, mění a omezují systémy tréninků, zesilují dezinfekci prostor. Z téměř 80 sportovních akcí, které jsou naplánovány do konce března v Plzni, se sice většina uskuteční, nicméně buď se odehrají zcela bez účasti diváků či s omezením jejich počtu.

"Všechna ta opatření děláme s jediným cílem, a to minimalizovat riziko šíření nákazy koronaviru mezi občany města Plzně. Spolu s provozovateli našich městských sportovišť neustále sledujeme aktuální požadavky a doporučení. V případě změn ohledně mimořádných opatření budeme okamžitě reagovat a přizpůsobíme provoz sportovních areálů,“ uvedl první náměstek primátora Roman Zarzycký, jenž má ve své gesci sport. Město Plzeň děkuje občanům za ohleduplnost, toleranci a respektování všech přijatých opatření a nově nastavených pravidel.

Městská sportoviště:

Plavecký bazén Slovany je od 11. března 2020 uzavřen veřejnosti. Některé klubové tréninky a tréninky ostatních organizací probíhají v omezené míře bez rodičů v hledišti tak, aby v daný moment nebyl překročen počet 100 osob. "Byly zrušeny turnaje ve vodním pólu, které se měly konat 14. a 22. března 2020, i závody Plzeňský vytrvalec v termínu od 20. do 21. března 2020. Restaurace vzhledem k nízké kapacitě zůstává v provozu a dle plánu probíhají také výuky plavání, kde je maximální kapacita kurzu 25 dětí,“ přiblížila Karolina Fric, vedoucí oddělení sportovišť Odboru správy infrastruktury Magistrátu města Plzně, který vypracoval přehled změn na sportovištích.  

 

Atletický stadion města Plzně na Skvrňanech zrušil do 15. března 2020 všechny tréninky přípravek a žactva. Od 11. března je zakázán vstup veřejnosti a cizích závodníků  do celého areálu sportoviště. Atletický klub Škoda Plzeň upravil rozpis sportovců a tréninků osob ve věku 15+ tak, aby v daný moment byl na atletickém stadionu maximální počet lidí nepřekračující povolený počet 100 osob. Plánované závody přípravek v běžeckém tunelu, které se měly konat 15. března 2020, byly zrušeny. Zrušeno bylo také plánované klubové soustředění v Itálii. Kavárna je v provozu bez omezení prozatím do 13. března 2020.

 

Městská sportovní hala na Slovanech zakázala přítomnost diváků na všech sportovních akcích do odvolání. "Jednotlivé kluby vstřícně reagovaly a zrušily nebo omezily převážnou část svých tréninkových jednotek na dobu 14 dnů. Kluby také postupně ruší i velké sportovní akce,“ doplnila Karolina Fric.

 

Zimní stadion města Plzně zrušil do odvolání volné bruslení pro veřejnost. Hokejová utkání v rámci Generali Česká pojišťovna play off TELH jsou přerušena do 29. března. Zápasy juniorů a dorostenců se uskuteční zcela bez diváků. "Týká se to duelu dorostenců ve čtvrtek 12. března v rámci základní části mezi Plzní a Havířovem a duelu juniorů v sobotu 14. března v rámci play off mezi Plzní a Pardubicemi. Tréninky žáků hokejové brusličky a základny jsou zrušeny. Na II. ledové ploše byly rovněž zrušeny veškeré aktivity jednotlivých školských zařízení,“ přiblížila Karolina Fric.

 

Městský sportovní areál ve Štruncových sadech v Luční ulici a ve Skvrňanech odehraje fotbalová utkání FORTUNA:LIGY a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v následujících dvou soutěžních kolech bez diváků. Utkání mládežnických týmů Viktoria Plzeň včetně B mužstva, která budou pořádána do konce března 2020, se uskuteční bez diváků (rodičů). Pořadatel zabezpečí, že se utkání nezúčastní více než 100 osob.

Hokejbalová hala města Plzně ponechala tréninky bez omezení, kontrolován je ale počet osob přítomných na sportovišti. Plánovaná utkání se uskuteční bez rodičů.

Tenisový areál v Luční ulici zrušil všechny turnaje do 31. března. Turnaje zrušil také Tenisový areál Bory. Hlídány jsou limity přítomných osob v areálu.

Plavecký bazén Lochotín pro veřejnost uzavřen není. Na pokladně je umístěna informace o snížení kapacity skříněk tak, aby byl zajištěn maximální počet 100 osob pohybujících se v areálu sportoviště, a návštěvníci jsou upozorněni, aby dbali pokynů pokladních. Výuky plavání probíhají dle plánu, kapacita výuky kurzu je maximálně 14 dětí.

1. fotbalový areál SK Smíchov ul. Šeříkova hraje utkání na trávě a bude začínat v týdnu od 16. března. Návštěvnost je zhruba 20 až 30 osob, limity přítomných osob v areálu jsou hlídány.

Plánované sportovní akce do konce března 2020:

"Co se týká plánovaných sportovních akcí do konce března, bylo jich v plánu na území Plzně téměř osm desítek. Snažili jsme se obvolat všechny pořadatele, abychom zjistili, zda se budou konat a případně v jakém režimu. Většina akcí zůstane, bude však většinou bez diváků, o konání některých akcí se ještě jedná, menší část pak byla zrušena,“ uvedl Přemysl Švarc, vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně
FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24