QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská teplárenská dostala pokutu za nedodržování emisních limitů

13.08.2019 19:13

Sankci ve výši 250 tisíc korun udělila Plzeňské teplárenské Česká inspekce životního prostředí za neplnění emisních limitů oxidu siřičitého a oxidu uhelnatého.

DSC03923

Inspektoři z České inspekce životního prostředí (ČIŽP) z oddělení ochrany ovzduší v Plzni uložili pokutu 250 tisíc korun společnosti Plzeňská teplárenská za provoz teplárny v rozporu s integrovaným povolením a provozním řádem. Firma počátkem července 2018 nedodržela lhůty pro odstranění poruch zařízení a následně neplnila emisní limity oxidu siřičitého a oxidu uhelnatého.

"Limit pro oxid siřičitý, stanovený na 1200 mikrogramů na metr krychlový, byl překročen až téměř trojnásobně. Nejvyšší naměřená hodnota byla 3593 mg na metr krychlový. Další povolená hodnota pro oxid uhelnatý pak byla překročena dokonce více než pětinásobně. Limit byl 250 mikrogramů na metr krychlový a naměřeno bylo až 1323 mg na metr krychlový,“ uvedla Petra Horčicová, ředitelka Oblastního inspektorátu ČIŽP Plzeň s tím, že společnost tak nedodržovala integrované povolení vydané Krajským úřadem Plzeňského kraje.

Plzeňská teplárenská se proti pokutě neodvolala, sankce  nabyla letos v červenci právní moci.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24