Plzeňská vánoční jedle je pryč. Ze stromu bude vše přírodní zužitkováno

19.01.2022 12:33

Vánoční strom, který přes svátky zdobil plzeňského náměstí Republiky, byl ve středu 19. ledna dopoledne odvezen. Co ho čeká dál, sdělil QAPu náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

Odstrojený vánoční strom v Plzni_QAP (3)
Odstrojený vánoční strom v Plzni_QAP (3)Odstrojený vánoční strom v Plzni_QAP (2)Odstrojený vánoční strom v Plzni_QAP (1)Odstrojený vánoční strom v Plzni_QAP (4)

Vánoční strom z plzeňského náměstí Republiky byl odvezen ve středu 19. ledna dopoledne. „Odstrojování stromu trvalo dva dny, v úterý 18. ledna večer bylo hotovo. Odstrojování proběhlo bez větších komplikací, akorát trochu foukalo. Strom se zužitkuje stejně, jako ostatní vánoční stromky které nechali obyvatelé Plzně u popelnic. Jedle se seštěpkuje a použije se v bio kotli v Plzeňské teplárenské,“ říká Michal Vozobule.

Štepka, která se používá jako podestýlka pod strom, bude využita na rozbahněné cesty v rekreačních oblastech, a na lesní cesty, kde se často pohybují běžci.

Jak je to s vánočními ozdobami? „Základní ozdoby jsou města Plzně, ty velké, dominantní ozdoby si ale každý rok pronajímáme. Vždy v září děláme anketu mezi občany na sociálních sítích o tom, jakou výzdobu by si přáli. Díky tomu máme možnost mít každý rok vánoční strom o něco zajímavější. Takže velké ozdoby vrátíme zpět a naše základní zůstávají zde,“ uzavřel.

Odstrojený vánoční strom v Plzni_QAP (1)

 

foto: QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24