QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská zoo běžela v retro oblečení za záchranu přírody - FOTKY

23.10.2021 10:02

Z Lochotínském amfiteátru včera 22. října v podvečer vyběhlo spoustu nadšenců za záchranu mizejících druhů. Běželo se v retro oblečení a s čelovkami!

Běh v retro oblečení_3
Běh v retro oblečení_3Běh v retro oblečení_2Běh v retro oblečení_1Běh v retro oblečení_4Běh v retro oblečení_6Běh v retro oblečení_5Běh v retro oblečení_7Běh v retro oblečení_8

Příroda mizí a postupně nám život v ní tak nějak utichá, proto Zoologická a botanická zahrada města Plzně pořádala Retro běh na záchranu mizejících druhů. Startovalo se 22. října v 17:45 hodin v Lochotínském amfiteátru. Na záchranu ohrožených druhů zvířat přispěli běžci svým startovným. To činilo minimálně 50 korun a výtěžek putoval právě do Plzeňské zoo. Do běhu se přihlásilo přes 300 zájemců. Pokud jste se včera běhu nezúčastnili, ještě stále se můžete přihlásit na stránkách www.myteporazime.cz do 7. listopadu a jít si zaběhat pro dobrou věc. Více jsme o závodu psali ZDE.

"Trasa byla dlouhá tři kilometry. Vedla ztemnělou zoo, osvětlenou kulisami, bylo to parádní. Trasa vedla i do kopce kolem tygřího výběhu. Ten si tam na nás počíhal, a občas i někoho doprovodil," dodává s úsměvem jedna z běžkyň.

V neděli 24. října nás v Plzni čeká ještě další běh. Trať k Roudenskému běhu už je vysekaná a připravená k tuhému boji. Více ZDE.

 

foto: K. Misíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24