QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská zoo hlásí nový přírůstek. Dorazila velbloudice Sisi

04.06.2020 8:15

Sisi dorazila výměnou za samici Aiko, která putovala do zooparku v jižních Čechách. Plzeňské stádo je se čtyřmi nepříbuznými členy konečně kompletní. Zoo tak může očekávat úspěšné odchovy mláďat.

1
12

K výměně ročních samic dvouhrbých došlo ve druhé polovině května. "Naší samici Aiko narozenou loni v dubnu jsme odvezli do Zooparku Na Hrádečku v Horní Pěně u Jindřichova Hradce a výměnou jsme si odvezli o zhruba měsíc starší samici Sisi,“ sděluje kurátorka kopytníků z plzeňské zoo Miroslava Palacká.

Naložení obou zvířat i tříhodinová cesta probíhala u obou bez větších problémů. "Aiko se celou cestu krmila připraveným senem a po vyložení v jejím novém domově měla největší radost z přítomnosti poníků, se kterými nějakou dobu bude ve společném výběhu,“ dodává kurátorka. "Sisi si po cestě v přívěsu lehla a při vykládání v Plzni nejprve nechtěla vstát, ale po zachrastění granulí v kyblíku již spolupracovala bez problémů. První noc strávila v boxu sama, aby si zvykla na nové prostředí. Druhý den jsme ji spojili s našimi dvěma samicemi, dvouletou Terezou a šestiletou Kaylou,“ dodává Miroslava Palacká.

Plzeňské stádo velbloudů se čtyřmi nepříbuznými členy teď má všechny přepoklady pro budoucí úspěšné odchovy mláďat.

"Naši velbloudi měli historicky řadu zajímavých patronů a kmotrů, namátkou hráče FC Viktoria Plzeň, skupiny Horkýže Slíže a Nightwish, ministra a senátora Jana Rumla. Kmotrou Aiko, 20. odchovaného velblouda v Plzni, se v roce 2019 stala členka Rady města Plzně Lucie Kantorová,“ uzavírá kurátorka.

FOTO:  Kateřina Misíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24