Plzeňská zoo láká na cestovatelský den pro děti plný dobrodružství

21.05.2019 11:57

Seriál speciálních akcí v plzeňské zoo pokračuje. Tentokrát se chystá cestovatelský den pro děti. Připravená bude dobrodružná stezka i setkání se skutečnými cestovateli.

_IGP7279

Akce bude zaměřena na projekt známé výpravy Lukáše Sochy a Tomáše Vaňourka, kteří se vydali po stopách světoznámých cestovatelských hrdinů Hanzelky a Zikmunda. Speciální dětský den proběhne v sobotu 25. května.

"Pro děti bude v zoo připravena dobrodružná stezka, při níž budou zapisovat správné odpovědi na cestovatelskou kartu, která bude slosovatelná. Všichni malí cestovatelé, kteří se zúčastní stezky, mohou vyhrát zajímavé ceny," láká Kateřina Misíková z plzeňské zoo.

Celé akce se osobně zúčastní i mladí cestovatelé Socha a Vaňourek. Ve 12:30 je na programu slavností vernisáž jejich výstavy v kapličce Mediterraneum.

"Ve 14 hod se přemístíme k Tropickému pavilonu, kde oba cestovatelé budou k dispozici všem návštěvníkům při slavnostní autogramiádě. Malí cestovatelé mohou vyrazit na trasu nejdéle ve 14 hodin. Dětský den končí v 16 hodin po posledním slosování u Světa v Podzemí. Po celý den se nabízí možnost navštívit expozici Past na rovníku, která představuje cesty dvojice Hanzelka-Zikmund ve formě mnoha fotografií i autentických předmětů," dodává Kateřina Misíková.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24