QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská zoo se opět otevře veřejnosti. Jaká opatření bude nutné dodržovat?

01.12.2020 12:31

Od čtvrtka 3. prosince budete moci opět navštívit Zoologickou a botanickou zahradu města Plzně. Jaká opatření bude nutné dodržovat? Dozvíte se v článku...

DSC_4404

Zoologická a botanická zahrada města Plzně uvítá návštěvníky opět ve čtvrtek 3. prosince, ovšem v omezeném režimu s následujícími parametry.

Otevírací doba se bude řídit zimním tarifem. To znamená, že bude areál otevřen od 9 do 17 hodin, pokladny se budou uzavírat už v 16:30 hodin.

V areálu bude moci být najednou 3000 osob, což je 25% maximální kapacity. Pokud se povolená kapacita naplní, dojde k uzavření plzeňské zoo pro další příchozí návštěvníky.

Vstupenky lze zakoupit na pokladnách, není nutná rezervace ani online nákup. Je možné uplatnit permanentky, dárkové a předem zakoupené vstupenky, u již vydaných vstupenek plzeňská zoo prodlužovala platnost o dva měsíce.

V celém areálu zoo, i uvnitř vnitřních prostor, platí pro návštěvníky povinnost nosit roušku či jiné zakrytí nosu a úst.

Tiskový mluvčí Zoologické a botanické zahrady města Plzně Martin Vobruba také upozorňuje návštěvníky, že je zákaz tvoření skupin větších než 10 osob, platí také povinnost zachovávat rozestupy 2 metry. Z technických důvodů je uzavřen pavilon žiraf, nosorožců a Altán zlaté rybky.

V prodejně suvenýrů může být najednou 10 osob, stejně tak velká je kapacita expozice Akva Tera.

Návštěvníci se budou moci občerstvit pouze v Restauraci Kiboko a Lüftnerce. I tam ovšem platí současná pravidla pro provoz restaurací.

Na většině míst plzeňské zoo se již dá platit bezkonktatně, tento druh platby je také upřednostňován.

Foto: Milan Svoboda

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24