Plzeňská zoo se otevřela návštěvníkům. Jaká omezení se musí dodržovat?

13.04.2021 19:00

Zoologická a botanická zahrada je po několika měsících opět otevřena. Lidé však musí při její návštěvě dodržovat přísná hygienická opatření. Zpřístupněn je veřejnosti i přilehlý DinoPark.

6508

Zoologická a botanická zahrada města Plzně se v pondělí 12. dubna po několika měsících mohla otevřít. Její uzavření bylo způsobeno vládními opatřeními, která měla zabránit šíření onemocnění covid-19. Návštěvníci však musí dodržovat přísná hygienická opatření. Otevřen je i DinoPark.

Areál zoologické i botanické zahrady je přístupný v letním režimu, tedy od 8:00 do 19:00 hodin. Pokladna se uzavírá v 18:00 hodin. Uvnitř může být najednou 20 procent kapacity areálu, což je 2500 lidí. Rezervace nejsou nutné, kapacita je dostatečná a počet návštěvníků je průběžně monitorován. Při nákupu vstupenek je preferována platba kartou. Uzavřeny jsou pavilony, prodejna suvenýrů i Akva Tera na Palackého třídě. Nekonají se komentované prohlídky ani jiné akce. V restauračních zařízeních uvnitř zoo fungují výdejní okénka. Návštěvníci musejí mít ochranu dýchacích cest a dodržovat od sebe rozestupy. Pracovníci zoo pro ně připravili dostatek desinfekčních prostředků, které jim jsou při návštěvě zoo k dispozici.

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24