Plzeňská zoologická zahrada otevřela zrekonstruované toalety - FOTKY

10.05.2022 15:28

U hlavního vchodu Zoologické a botanické zahrady města Plzně proběhla rekonstrukce sociálního zázemí. Ředitel plzeňské zoo Jiří Trávníček otestoval novou “expozici“ jako první.

IMG_20220510_102911
IMG_20220510_102911Oprava silnice_Ostrov u Stříbra_MU Stříbro1Oprava silnice_Ostrov u Stříbra_MU Stříbro2Oprava silnice_Ostrov u Stříbra_MU Stříbro3Oprava silnice_Ostrov u Stříbra_MU Stříbro4

Zoologická zahrada v Plzni otevřela 10. května nové toalety u hlavního vchodu. Rekonstrukce 20 let starých záchodů proběhla v rámci probíhající rekonstrukce lvího výběhu a jeho okolí.

Na slavnostním otevření se sešli zástupci zoologické zahrady, firmy Lasselsberger a realizačního týmu celého projektu. „První záchodky v zoo byly železné, plechové, hned vedle krajty a krokodýla,“ říká s úsměvem Martin Vobruba, mluvčí Zoologické a botanické zahrady města Plzně.

Sociální zázemí je pro zahradu důležitým prvkem. „Otevírat záchody jako expozici je trochu divné, nicméně, já vždycky tvrdím, když přijede návštěvník, chce si bez fronty koupit lístky, dojít si na záchod, dát si svačinku a až pak ho zajímají naše sbírky ptáků, hadů, myší. Bez servisu okolo bychom těžko ukazovali naše exklusivní expozice,“ říká ředitel plzeňské zoo Jiří Trávníček a dodává: „V rámci rekonstrukce lvího výběhu jsme se rozhodli opravit celé jeho okolí, včetně dvacet let starých toalet.“

Jako první otestoval nové záchodky sám pan ředitel zoologické zahrady. „Já jsem již zařízení použil a řeknu vám, že je tam radost posedět,“ směje se Jiří Trávníček.

foto:QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24