Plzeňské dvorky opět odhalí svá zákoutí! Otevřou se už o víkendu

17.05.2019 11:52

Plzeňské dvorky už se opět po roce otevřou o nadcházejícím víkendu. Oblíbená akce vstupuje do dalšího ročníku. Celkem nabídne zhruba dvacítku dvorků.

DSC_7682

Akce Plzeňské dvorky, při které mohou zájemci nahlédnout do unikátních zákoutí a atrií domů, se za poslední roky usídlila mezi oblíbenými akcemi v Plzni. Nadace 700 let města Plzně ji pořádá od roku 2016.

Letos se dvorky domů otevřou už v sobotu 18. května od 10 do 18 hodin. Konkrétně půjde o 19 míst. "Dvanáct z nich je přímo v historickém centru města, ale pozveme také na sedm adres mimo centrum," říká Alena Kozáková, ředitelka nadace.

K dispozici je nově také aplikace "Po domech", která nabídne informaci nejen o domech, které jsou v programu Plzeňských dvorků.

Dvorky může každý navštívit individuálně po celý den, vstup zdarma. Probíhat budou ale také komentované prohlídky, na které je ovšem nutné mít vstupenku. Letos josu připravené dva okruhy. První z nich čítá sedm dvorků v centru města, druhý pak šest dvorků mimo centrum. Cena vstupenky je 100 korun. K dostání jsou v Muzeu strašidel na náměstí Republiky.

"Dvorky nejsou zcela bezbariérové a některé nejsou vhodné pro osoby se sníženou mobilitou a kočárky. Doporučujeme návštěvu bez psů, do některých objektů jim nebude umožněn vstup," upozorňuje ředitelka pořádající nadace.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24